Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Navne

Studenterrådet har uddelt årets TAP-pris og en stor check til en forening for queer studerende

Navne — På et mennesketomt Søndre Campus har Studenterrådet i juni overrakt prisen som årets aktive studerende til studenterforeningen Queer Union. Og Caroline Gjellerod og Alexander S. Memedi har fået dette års TAP-pris.

Hvem er de?

Studenterrådet har i juni måned uddelt to priser, som normalt bliver offentliggjort og fejret på forårsfestivalen i maj måned. Men den var jo som bekendt aflyst i år på grund af corona. Vi skal møde en studenterorganisation og to teknisk-administrativt ansatte, såkaldte TAP’er, ved Københavns Universitet, som Studenterrådet i år valgte at præmiere med henholdvis Aktive Studerendes Pris og TAP-prisen.

QUKU, eller Queer Union på Københavns Universitet, er en gruppe studerende, der har organiseret sig i et fællesskab for at skabe et helle og sammenhold for LGBTQ+ personer på Københavns Universitet. Foreningen har 219 medlemmer på Facebook og indgik i efteråret et samarbejde med Studenterambassøren på Københavns Universitet.

Caroline Gjellerod er en af de TAP-ansatte, studerende møder på Det Humanistiske Fakultet. Hun er international administrator på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier. En anden er Alexander S. Memedi, som er AC-fuldmægtig i Fakultetsservice.

Hvorfor læser jeg om dem nu?

Aktive Studerendes Pris

Studenterrådet har uddelt Aktive Studerendes Pris siden 1955, de sidste mange år i samarbejde med Tuborgfondet, til studenterdrevne initiativer og projekter, der gør en forskel for de studerende på Københavns Universitet.

Prisen er på 25.000 kr., og i år gik den til QUKU, Queer Union på KU, fordi de, ifølge Studenterrådet, gør en stor forskel for LGBTQ+-studerende på KU som en af de få foreninger, der arbejder for at skabe fællesskab og sammenhold blandt LGBT+-studerende.

For længe har den farlige retorik om krænkelsesparate studerende domineret debatten om inklusion af LGBTQ+-studerende på vores universitet

Citat fra prisoverrækkelsen

»Kære Queer Union på KU, for længe har den farlige retorik om krænkelsesparate studerende domineret debatten om inklusion af LGBTQ+-studerende på vores universitet, og jeg tror, at den eneste måde vi kan rykke ved det på, er ved at organisere os. Og det har I faktisk gjort. Vi er stolte af dele universitet med jer, og vi glæder os til at se, hvordan jeres bevægelse udvikler sig,« sagde Studenterrådets repræsentant ved overrækkelsen på Karen Blixens Plads den 12. juni, hvor også Tuborgfondet var til stede.

»I Tuborgfonden bakker vi op om unge, der går sammen om en sag, og det må man sige, I gør,« sagde fondens repræsentant, idet den store papcheck skiftede hænder fra fond til studerende.

TAP-prisen

Studenterrådet og Studenterhuset har uddelt denne pris sammen siden 2004 til en eller flere teknisk-administrative ansatte, som gør en forskel for studiemiljøet og universitetslivet på KU. Prisen er på 10.000 kr.

Caroline Gjellerod og Alexander S. Memedi blev ved overrækkelsen takket for deres indsats for studiemiljøet og sammenhængen på Københavns Universitet. De får prisen, fordi de er gode til at række ud og søge dialog, så der findes fælles løsninger på de problemer, der opstår, når man er forskellige mennesker og forskellige interesser, der mødes, siger Studenterrådet.

»I har en stor del af æren for, at de studerende og det teknisk-administrative personale på Det Humanistiske Fakultet i dag har et stærkt, gensidigt gavnligt samarbejde […], især under corona-nedlukningen,« lød det ved overrækkelsen den 9. juni.

Det er studerende fra hele universitetet, der har indstillet TAP-medarbejdere, som de synes har gjort en særlig indsats. Ud over pengene fik Caroline Gjellerod og Alexander S. Memedi overrakt et trofæ: Et stort tandhjul i metal (med indgraverede navne) på en fod af ædeltræ. Tandhjulet skal symbolisere TAP’ernes afgørende rolle, når det store universitet skal snurre som en velsmurt maskine.

Skal jeg gøre noget?

Du kan gøre to ting. Når nu du gik glip af prisoverrækkelsen på grund af corona, kan du se, hvordan det foregik på to videoer, som Studenterrådet har fået produceret fra overrækkelserne herunder.

Hvis du er studerende, skal du huske at indstille din yndlings-TAP igen til næste år, så aktive studerende og teknisk-administrativt personale kan blive fejret på forårsfestivalen den 28. maj 2021.

Video fra overrækkelsen af Aktive Studerendes Pris 2020

Video fra overrækkelse af TAP-prisen 2020

Seneste