Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studenterrådet: »Kampen om kvalitet fortsætter«

STORMØDE - Studenterrådet indviede det nye år med et reformstormøde. Fremdriftsreformens endelige bekendtgørelser er på plads, men universitetets implementering er stadig til forhandling.

Halvtreds studerende deltog ved stormødet fredag den 10. januar, hvis formål var at kortlægge de steder, hvor administrative barrierer, fejl i uddannelsernes opbygning og haltende studiemiljø giver ufrivillige forsinkelser.

»For eksempel fortalte en pige, som skal starte på kandidaten i Lingvistik, at hun slet ikke har undervisning i det her semester,« siger Mie Sofie Andersen, formand for Studenterrådet, og tilføjer:

»Vi har opdaget et par steder med plads til forbedring.«

Studerende og ledelse mødes i 12-mandsudvalg

Studenterrådet vil tage de studerendes input med, når seks medlemmer af Studenterrådet skal mødes med seks repræsentanter fra ledelsen og udarbejde et katalog med anbefalinger og retningslinjer for det videre arbejde med at implementere reformen og sænke gennemførelsestiderne. Udvalgets resultat skal ligge klar i starten af februar.

»En stor del af loven gælder fra 1. januar, så ledelsen er allerede gået i gang med at implementere den. Men i 12-mandsudvalget vil vi også gerne spille ind med, hvordan man kan løse de udfordringer, vi oplever på vores uddannelser, og på den måde både forbedre vores uddannelser og forkorte nogle af forsinkelserne,« siger Mie Sofie Andersen.

Studenterrådsformanden tror på, at udvalget faktisk bliver et forhandlingsforum, hvor de studerende har mulighed for at blive hørt – og ikke en gentagelse af KUUR-mødet i november, hvor de studerende følte sig kørt over.

Reformen skal stadig udslettes

Selv om Studenterrådet nu samarbejder med ledelsen om implementeringen af reformen, arbejder de stadig for, at »Hurtigere Ud-reformen« tages af bordet.

På dets hjemmeside skriver Studenterrådet, at samarbejdet med ledelsen skyldes, »at det er afgørende vigtigt, at der er nogen ved bordet, der tager de studerendes parti og ser universitetet med de studerendes briller.«

Og set med de briller, er det muligt at forkorte studietiden. Men det kræver, at der sættes en stopper for ufrivillige forsinkelser.

Studenterrådet skriver yderligere:

»Måske kan vi ikke komme helt så langt som ministeriet gerne vil, men det vil heller aldrig være Studenterrådets mål, vores mål vil altid være at sikre de bedst mulige uddannelser.«

»Kampen om kvalitet fortsætter,« lover Studenterrådsformand, Mie Sofie Andersen.

sofie.hansen@adm.ku.dk

Seneste