Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studenterrådet står sammen om et bedre universitet

KANDIDAT - Mattias Friis Jørgensen kandiderer til en plads i KU's bestyrelse. Her fortæller han, hvad han vil.

Jeg hedder Mattias og læser sociologi på KU. Jeg synes, det skal være en bedre oplevelse at være studerende på vores universitet – og det vil jeg gerne arbejde for som en af de to studerende i KU’s bestyrelse. Den 24.-28. november er der valg på hele universitetet, og her kan du stemme på mig og Studenterrådet.

Jeg synes, at arbejdet for at vores uddannelser og vores studiemiljø bliver bedre, er virkeligt vigtigt. Derfor bruger jeg allerede en masse tid og kræfter på det ved siden af studiet sammen med alle de andre aktive i Studenterrådet og i dit fagråd eller din faglige forening.

Vi studerende har kun to pladser i KU’s bestyrelse. Derfor er det vigtigt, at dem, der bliver valgt ind, ikke kun taler på vegne af en lille gruppe studerende. Som studentervalgt medlem af KU’s bestyrelse, mener jeg, man skal tale alle studerende på KU’s sag. Det vil jeg gerne – og derfor stiller jeg op gennem Studenterrådet, hvor alle studerende på KU kan være med og få indflydelse – på tværs af uddannelser og partipolitiske holdninger.

Hvis du også kan se pointen i, at vi skal stå sammen, hvis alle vores uddannelser skal blive bedre, kan du stemme på mig personligt, på Studenterrådets fælles liste eller dit fagråds støtteliste. Gå efter listebogstaverne S, FJ eller P.

Hvad vil jeg arbejde for i universitetsbestyrelsen?

I KU’s bestyrelse lægges de overordnede rammer for KU’s uddannelses- og forskningsaktiviteter. Desværre bliver der ikke taget nok hensyn til de studerende i de budgetter, regler og strategier, som bliver vedtaget på KU. Det går ofte ud over studiemiljøet, undervisningen og de fysiske rammer omkring vores hverdag som studerende.

Hvis jeg bliver valgt ind i bestyrelsen, vil jeg arbejde for, at der bliver truffet flere beslutninger, der forbedrer vores vilkår som studerende. Jeg vil jeg især fokusere på tre ting:

    Mere undervisning på de fag, der i dag har meget lidt undervisning, og flere undervisere på de fag, der i dag har meget store hold.
    Mere indflydelse til studerende: Vi er dem, der ved allermest om, hvad gode uddannelser er.
    Sikring af studiemiljøet på de fakulteter, man taler om at lægge sammen (NAT, LIFE, FARMA og SUND)

Jeg håber at du vil støtte mig og Studenterrådet i vores arbejde ved valget d. 24.-28. november.

Hvis du har nogle spørgsmål til mig eller kommentarer til det Studenterrådet og jeg vil arbejde for, så send mig en mail på matpost@gmail.com.

Seneste