Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studenterrådet vinder endnu en plads i bestyrelsen

UNIVALG — Vinderen af den eftertragtede plads i bestyrelsen, Studenterrådets Anne Sofie Tranberg, måtte se med på videokald fra Skotland, da valgresultaterne blev offentliggjort.

Regnen vælter ned over København på årets første decemberdag, og kandidaterne til årets univalg ankommer til universitetets bestyrelseslokale i forskellige grader af regntøj.

I dag afgøres univalget 2021. Traditionen tro samles alle kandidater til oplæsning af resultaterne.

»Det her vejr må være symbol på Studenterrådets snarlige fald,« siger Kasper Stisen, der er kandidat til bestyrelsen for listen Frit Forum. Anders Mortensen, der allerede sidder som studenterrepræsentant i bestyrelsen for Studenterrådet, åbner døren indefra og lader bestyrelseskandidaterne komme ind i ly for regnen.

»I regn og slud skal demokratiet ud,« erklærer juraprofessor Michael Rask, der står for at læse valgresultaterne op, da han sætter sig for bordenden i bestyrelseslokalet og finder stakken af resultater frem.

18,4 procent af universitetets studerende har stemt ved årets valg. Det er bedre end sidste års 16,2.

LÆS OGSÅ: Studenterrådets spidskandidat er inspireret af sit skotske studiemiljø

Vinderen væk

Anders Mortensen finder sin telefon frem og laver et videokald til Studenterrådets kandidat til bestyrelsen, Anne Sofie Tranberg.

Kasper Stisen og Mads Strange fra Konservative Studerende, der sidder på hver sin side af Anders Mortensen, vinker til hende. Anne Sofie Tranberg er på udveksling i Edinburgh, og hun må se med fra telefonskærmen, da hun bliver erklæret som vinder af pladsen i bestyrelsen.

Studenterrådet har fået 53 procent af stemmerne, og vinder altså pladsen med længder over Konservative Studerende og Frit Forum, der har fået næst- og tredjeflest stemmer – 18 og 13 procent.

De sociale miljøer lider stadig heftigt efter corona. Vi skal genrejse foreningslivet.

Anne Sofie Tranberg, nyt medlem af universitetets bestyrelse

»Det er lidt spøjst at høre resultatet på afstand. Jeg ville gerne kunne være der og fejre det med de andre,« siger Anne Sofie Tranberg.

Hun ærgrer sig over, at der ikke er flere studerende, som har stemt til valget.

»Jeg tror, at der er mange, der ikke kan finde rundt i alle de råd og nævn, man kan stemme kandidater ind i. Jeg har prøvet at gøre mig så tilgængelig som muligt, men det er en stor udfordring.«

Foreningslivet skal genrejses

Hun tiltræder i bestyrelsen i det nye år, når hun er kommet tilbage fra Skotland. Det første, hun vil kaste sig over, når hun sætter sig i sin nye stol, er at sørge for, at det bliver nemmere for studerende at være aktive i foreninger.

»De sociale miljøer lider stadig heftigt efter corona. Vi skal genrejse foreningslivet,« siger hun.

Hvordan gør man det?

»Mange af de studerende, der var aktive i studiemiljøet før corona, er blevet færdige på universitetet, og det har været så svært at engagere de nye studerende. Jeg tror, det er fordi, mange nye studerende ikke ved, hvordan man starter nye foreninger op eller får støtte til sine aktiviteter. Det vil jeg gerne sørge for, at alle kan finde ud af.«

Anne Sofie Tranberg skal fejre valgresultatet i Edinburgh.

»Jeg skal ud og spise pizza med nogle gode venner, og så skal vi ud og danse og drikke nogle øl.«

Mads Strange, spidskandidat for Konservative Studerende sammen med Kasper Stisen fra Frit Forum.
billede: Rasmus Friis/Uniavisen
Kasper Stisen, spidskandidat fra Frit Forum.
billede: Rasmus Friis/Uniavisen
Bestyrelsesmedlem for Studenterrådet, Anders Mortensen.
billede: Rasmus Friis/Uniavisen
Cecilie Barrett, spidskandidat for Konservative Jurister.
billede: Rasmus Friis/Uniavisen

Seneste