Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studerende blæser til forsvar for SU

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Studerende blæser til forsvar for SU - Intelligensforskelle skaber kløfter i samfundet - Hver 7. pukler i løntilskud for Frank Jensen - Universiteter = begrænsning.

Studerende blæser til forsvar for SU

Efter at Kommunernes Landsforening (KL) i går foreslog at skære i SU-støtten på kandidatniveau, er Danske Studerendes Fællesråd (DSF) gået til modangreb, skriver Politiken.

Intelligensforskelle skaber kløfter i samfundet

I en stadig mere kompleks verden bliver flere og flere mennesker ladt i stikken. Både ældre og andre grupper med begrænsede kognitive evner har svært ved at begå sig i den nye verden, og det skaber en intelligenskløft, som vokser sig større og større og påvirker sammenhængskraften, skriver Kristeligt Dagblad.

Hver 7. pukler gratis for Frank Jensen

Dansk Magisterforening (DM) udtrykte i går bekymring i medierne over, at offentlige løntilskudsordninger skævvrider arbejdsmarkedet og undergraver akademikeres mulighed for at komme i arbejde. I dag skriver Ekstra Bladet så, at alene i Københavns Kommune, hvor Frank Jensen er overborgmester, og hvor man sidste år ansatte 6.982 nye medarbejdere, blev hver syvende ansat i løntilskud.

Universiteter = begrænsning

Universiteterne har fået en begrænsningskultur, hvor både evner, indsats, pensum og tid sættes ned til fordel for at skaffe de studerende igennem uddannelserne uden store problemer, skriver lektor på Roskilde Universitet, Jakob Egholm Feldt, i Information. De studerende møder simpelthen ikke modstand nok i dag, mener han.

Seneste