Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studerende demonstrerer mod bibliotekslukninger

FREMTIDENS BIBLIOTEK - Ledelsen vil lukke alle fem institutbiblioteker på Det Samfundsvidenskabelig Fakultet, men det vil de studerende ikke acceptere. De demonstrerer derfor i forbindelse med mødet i Akademisk Råd i dag mandag den 30. maj.

Ledelsen kan godt skrotte planerne om at lukke samtlige institutbiblioteker på Center for Sundhed og Samfund (CSS), hvis det står til de studerende på Samfundsvidenskab.

De vil ikke af med deres biblioteker, og demonstrerer derfor i forbindelse med mødet i dag i Akademisk Råd, hvor sagen blandt andet skal diskuteres.

Over 140 studerende har indtil videre meldt deres deltagelse via en protestgruppe på Facebook.

Biblioteket er hjertet

Ida Agnete Balslev, der er en af initiativtagerne til demonstrationen, udtaler på vegne af de studerende, at de ikke vil af med bibliotekerne, fordi de er deres arbejdsplads og hjertet i deres studiers faglighed.

»Bibliotekerne giver fornemmelsen af kontinuitet, sikrer et socialt sammenhold og giver specialiseret fagrelevant hjælp for studerende, der i højere og højere grad overlades til sig selv. Lukning af bibliotekerne vil kun betyde én ting; at vores uddannelse bliver ringere. Det hænger ikke sammen at have en ambition om ‘uddannelse i verdensklasse’, når man samtidig reducerer vores adgang til specialviden. Vi vil ikke have bøger i fjerntliggende magasiner, men frit tilgængelige på vores biblioteker,« skriver de studerende i en fælles udtalelse.

Låner i protest

Temaet for demonstrationen er, at vise hvor glade de er for deres bibliotek ved at låne alle de bøger, de kan bære.

Planen er at mødes ved hvert af deres respektive institutbiblioteker klokken 14.30, og låne bøger til lånekortene er rødglødende, og derefter med favnen fuld af bøger i samlet flok gå til lokale 5.1.46., hvor Akademisk Råd holder møde.

Her vil de dele flyers ud til rådsmedlemmerne.

clba@adm.ku.dk

Seneste