Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studerende: »Det sociale er lige så vigtigt som bøger«

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Studerende: »Det sociale er lige så vigtigt som bøger« - Eksperter sår tvivl om afgørelse i skattesag - Østergaards endelige opgør med Sanders fakturatanke - Venstre vil slås for Højteknologifonden - Botanisk Have er blevet fornyet og forskønnet - Universitetet er bare ikke for alle.

Studerende: »Det sociale er lige så vigtigt som bøger«

Det er dyrt at være social, siger en gruppe studerende til Politiken, der har besøgt dem på Egmont Kollegiet for at tale om SU og fattigdom. Men de studerende vil for alt i verden ikke undvære det sociale. Det er vigtigere end alt andet for dem.

Eksperter sår tvivl om afgørelse i skattesag

Professor i skatteret Jacob Graff Nielsen, Københavns Universitet , mener, ifølge Berlingske, at afgørelsen i Helle Thorning og Stephen Kinnocks skattesag bærer præg af, at udfaldet har været på vippen. Flere skatteeksperter undrer sig over, at det lod sig gøre for Kinnock at tilbringe så mange dage i Danmark uden samtidig at passe sit arbejde.
Berlingske, tirsdag den 4. september, side 4.

Østergaards endelige opgør med Sanders fakturatanke

Slut med Helge Sanders ‘fra forskning til faktura’, erklærer uddannelsesminister Morten Østergaard (R) til Altinget.dk. Han skulle nu være klar til at tage det endelige ogør med fakturatanken, og hævder, at han i stedet vil gøre uddannelseskvalitet til sit store projekt.

Venstre vil slås for Højteknologifonden

Besparelserne på Højteknologifonden er blevet til en strid mellem regeringen og Venstre, skriver Altinget.dk. Besparelserne skal ellers være med til at finansiere universiteterne.

Botanisk Have – Fornyet og forskønnet

Stier er istandsat, der er kommet flere rekreative områder, nye vandingsanlæg, formidlingsdrivhuse og en træbrygge ved søen. Botanisk Have har fået en moderne makeover, dog udført i overensstemmelse med H.A. Flindts oprindelige haveplan fra 1874, og fremstår smukkere end nogensinde før, skriver nyheder.ku.dk.

Universitetet er bare ikke for alle

Nogle mennesker er simpelthen ikke egnede til universitetet, men det er at tabu, der sjældent gøres op med, skriver Eva Harvald, kandidatstuderende på Syddansk Universitet. Derfor risikerer det faglige niveau på universiteterne at falde, og universiteterne fristes til at lave uddannelser for alt for mange.

Seneste