Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studerende drømmer om scannet pensum

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Studerende drømmer om scannet pensum - Finanslov 2012 giver samme portion basismidler som i 2011 - Ny SU-ordfører for Venstre: Tag jer sammen - Politikeres pres får unge til at droppe ud - Unge starter eget firma mens de læser - Når studiet bliver et mareridt: Hold ud.

Studerende drømmer om scannet pensum

På Stockholm Universitet byder økonomistuderende nye studiekammerater velkommen med en gavepose, der indeholder en brændt cd med scanninger af al pensumlitteraturen til første semester, skriver psykologistuderende Max Roed Lundén på Københavns Universitet (KU) i Information. Selv har han brændt nogle af sine tunge og dyre bøger, som bare stod og fyldte på bogreolen, og han håber på en fremtid med scannet pensum i stedet for dyre, digre bøger.

Finanslov 2012 giver samme portion basismidler som i 2011

Folketingets partier er blevet enige om at fordele forskningspengene for 2012. Aftalen fordeler 986 millioner kroner, hvoraf 686 stammer fra den såkaldte forskningsreserve. Resten finder partierne blandt andet ved at sløjfe
analyser på uddannelsesområdet og ved at nedlægge Teknologirådet. Niveauet for basismidler stiger med 15 millioner til i alt 8,25 milliarder kroner. Samme niveau som i 2011.
Læs Uddannelsesministeriets pressemeddelelse.

Ny SU-ordfører for Venstre: Tag jer sammen

Man skal først og fremmest lære sig de grundlæggende akademiske færdigheder, være arbejdsom og ikke have ugidelighed i studiemiljøerne, lyder rådet fra den relativt nye SU-ordfører for Venstre og næstformand for forskningsudvalget, Esben Lunde Larsen, der er uddannet fra KU, på Altinget.dk.

Politikeres pres får unge til at droppe ud

Stik imod hensigten får danske politikeres belærende tone, der kræver disciplin og uddannelse af de unge i stedet mange til at vælge uddannelse fra. De unge fravælger bevidst de tilrettelagte studier, som politikerne anbefaler, viser forskning fra Center for Ungdomsforskning, skriver Videnskab.dk.

Unge starter eget firma mens de læser

Mens ungdomsarbejdsløsheden buldrer derudad, etablerer flere og flere unge egen virksomhed, allerede mens de studerer, lyder det samstemmende fra flere uddannelsesinstitutioner. Projektleder på Københavns Universitet (KU), Marie Roloff Clausen, hjælper de studerende i gang med at skabe egne virksomheder og etablere kontakt til erhvervslivet. Urban, side 12, onsdag 16. november 2011.

Når studiet bliver et mareridt: Hold ud

Virkeligheden viser sig for mange studerende at være så langt fra drømmen, at de vælger at droppe drømmestudiet. Men giv lige studiet en måned mere, og så en til, før du træffer den beslutning, råder studiechef på Københavns Universitet Claus Nielsen. For eksempel er der langt færre studerende på kandidatniveau, der dropper ud af universitetet, sammenlignet med de bachelorstuderende. Urban, side 9, onsdag 16. november 2011.

Seneste