Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Studerende får deres karakterer tilbage

TALKNAS - Det Humanistiske Fakultet giver karaktergaranti til de studerende, der havde fået deres karakterer slettet.

Et hold studerende på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, der til deres store fortrydelse havde fået deres karakter slettet og erstattet det med et ‘B’ for bestået i et fag, får nu alligevel en tal-bedømmelse ud af deres anstrengelser ved eksamen.

LÆS: »Instituttet har slettet vores karakterer«

Det Humanistiske Fakultet (Hum) kalder det nu en fejl, at karaktererne blev slettet, og prodekan Jens Erik Mogensen lover at løse problemet, fremgår det af en pressemeddelelse.

Giver garanti

Prodekanen garanterer de studerende, at de får deres karakterer tilbage:

»Når instituttet har stillet de studerende en talbedømmelse i udsigt, og de også allerede har fået en sådan, skal karakteren naturligvis figurere på eksamensbeviset. Instituttet er i gang med at løse problemet og vil snarest muligt tage kontakt til de berørte studerende og give dem både en forklaring og karakteren tilbage,« udtaler han i pressemeddelelsen.

Vil forebygge gentagelse

Desuden er instituttet ved at undersøge, hvordan fejlen overhovedet kunne opstå.

»Vi er rigtig kede af de problemer, fejlen har skabt for de studerende og er lige nu ved at kortlægge, hvad der er gået galt. I den forbindelse undersøger vi, hvordan vi kan forebygge, at fejlen gentager sig,« siger studieleder Henrik Blicher.

clba@adm.ku.dk

Seneste