Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studerende frygter arbejdsløshed

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Studerende frygter arbejdsløshed - Universiteter snyder de studerende for timer - Udlændinge-rekord på danske universiteter - Hans Bonde: KU diskriminerer - Hvor er det lige man finder offentligheden?

Studerende frygter arbejdsløshed

Hver anden studerende bekymrer sig om ledighed efter studietiden, viser en ny omfattende undersøgelse fra Trygfonden. Der er krise og særligt de unge føler sig utrygge, siger forskningschef Anders Hede fra Trygfonden til Berlingske.

Universiteter snyder de studerende for timer

I Politiken skriver uddannelsesredaktør Jacob Fuglsang i en analyse om ugens række af historier i medierne, der har sat fokus på de studerendes vilkår på danske universiteter, og at de nye signaler, der kommer fra uddannelsesminister Morten Østergaard (R), forhåbentlig betyder, at forholdene bliver taget alvorligt. Politiken, side 2, fredag 28. oktober 2011.

Udlændinge-rekord på danske universiteter

Udlændinge er, på trods af et nyt ansøgningsgebyr på 1.600 kroner, så vilde med de danske universiteter, viser tal fra Udlændingeservice, at 23 procent flere er kommet hertil i år i forhold til samme periode sidste år. Men på Københavns Universitet (KU) og RUC (Roskilde Universitets Center) er det dog så besværligt at søge ind, at det afskrækker mange fra at forsøge. Jyllands-Posten, side 8, fredag 28. oktober 2011.

Hans Bonde: KU diskriminerer

Københavns Universitet (KU) diskriminerer mænd, når de favoriserer kvinder ved professoransættelser med økonomiske bonusser, skriver Hans Bonde, professor ved KU, i en kronik i Berlingske, side 28, fredag 28. oktober 2011.

Hvor er det lige man finder offentligheden?

Inger Sjørslev, mag.scient. ved Institut for Antropologi ved KU, anmelder i en klumme den amerikanske samfundsteoritiker og litteraturkritiker Michael Warners bog “Publics and Counterpublics”. Offentligheden er et begreb, som dækker over et usynligt, men alletilstedeværende spøgelse, skriver Inger Sjørslev i Weekendavisen, side 6, fredag 28. oktober 2011.

Seneste