Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studerende i fuld kamp for SU'en

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Studerende i fuld kamp for SU'en inden demo - De studerendes talsmand har skiftet søvnen ud med stormøder - Dugfrisk SU-dom på mudret baggrund.

Studerende i fuld kamp for SU’en

På Københavns Universitet (KU) har den samfundsvidenskabsstuderende Frederikke Nayberg delt flyers ud til sine medstuderende om torsdagens store demonstration imod SU-nedskæringerne. Sammen med mange andre har hun også delt flyers ud til københavnske cyklister for at mobilisere så mange som muligt til demonstrationen, skriver Arbejderen.dk. Til dagens demonstration demonstrerer studerende og elever fra både universiteter, gymnasier, tekniske skoler, lærerseminarer og en række andre uddannelser sammen for første gang siden folketingsvalget.

De studerendes talsmand har skiftet søvnen ud med stormøder

Jakob Ruggaard har ikke fået meget søvn i de sidste 14 dage. Han er formand for Danske Studerendes Fællesråd (DSF) og talsperson for de studerende i initiativet “Nej til SU-nedskæringer!”. Han er på vej i en bus med favnen fuld af plakater og flyers om demo i dag torsdag imod besparelser på SU’en til de ingeniørstuderende på DTU, da Arbejderen.dk fanger ham til et interview. På kampagnens hovedkontor arbejder de aktive blandt andet på at arrangere transport til dagens demonstration i København for de studerende, der kommer fra fra Aalborg, Odense og Aarhus.

Dugfrisk SU-dom på mudret baggrund

En ny EU-dom, der vedrører den danske SU, kommer overhovedet ikke som nogen overraskelse set med EU-retlige briller, skriver Jyllands-Posten. Dommen er allerede blevet udlagt som et stort problem for den danske stat, da dommen skulle give udlændinge fri adgang til dansk SU. I praksis bekræfter den blot, hvad EU tidligere har sagt mange gange: EU-borgere, der arbejder i Danmark, skal ligestilles med danske statsborgere, og de skal selvfølgelig have de samme rettigheder.

anfj@adm.ku.dk

Seneste