Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studerende klar til brugerbetaling på universiteterne

KORT NYT ONSDAG - Studerende klar til brugerbetaling på universiteterne - Universiteterne ledes i blinde - Studerende får billigere transport - Marlene Wind: Morten Bødskov blev lus mellem hårde EU-negle - Tag dagpengene med til en tropeø.

Studerende klar til brugerbetaling på universiteterne

Mange studerende på universiteterne er villige til selv at betale for deres uddannelser med op til 5.000 kroner pr. semester, hvis de til gengæld for pengene får bedre undervisning. Det er budskabet i en ny rundspørge blandt mange kandidatstuderende lavet af tænketanken DEA, skriver Berlingske.

Universiteterne ledes i blinde?

Spørgsmålet er, om den ny ledelsesesstruktur efter universitetsloven fra 2003 er effektiv i forhold til sine egne målsætninger. I dag har vi intet bevis for, at den faktisk virker efter hensigten. Der mangler evidens, skriver Jan Faye, der er dr. phil og lektor i filosofi ved Institut for Filosofi, Pædagogik og Retorik på KU, på Videnskab.dk.

Studerende får billigere transport

Et nyt ungdomskort til 578 kroner skal give de studerende på de videregående uddannelser fri rejse mellem hjem og uddannelse, adgang til kollektiv trafik i deres takstområde og mulighed for at rejse til meget fordelagtige priser i den øvrige trafik. Læs eventuelt »Aftaletekst mellem regeringen, DF og EL om takstnedsættelser og investeringer til forbedring af den kollektive trafik« fra den 12. juni.

Marlene Wind: Bødskov blev lus mellem to negle

Justitsminister Morten Bødskov har ikke taget magten fra EU-parlamentet, mener professor og EU-ekspert, KU, Marlene Wind. Det siger hun til Politiken, efter at Bødskov blev mødt af vrede tilråb, da han som repræsentant for det danske EU-formandskab skulle forklare, hvorfor EU-parlamentet ikke får indflydelse på nye Schengen-regler.

Tag dagpengene med til en tropeø

For ledige dimittender skulle der angiveligt nu være rejst mulighed for at rejse ud med dagpengene for at søge arbejde. Avisen.dk har lavet en artikelserie, der giver fem gode råd om, hvordan man gør, at op mod 50 procent får arbejde i udlandet på den konto, om hvordan du finder job i EU samt en Top 10 over de hotteste steder at søge job på den måde – Caribien fx.

Seneste