Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studerende nummer 100.000 er nu eksamineret elektronisk

KORT NYT FREDAG - Studerende nummer 100.000 er nu eksamineret elektronisk - Kivimäki anker ikke - Find genierne til uni i gymnasiet.

Studerende nummer 100.000 er nu eksamineret elektronisk

Københavns Universitet erklærer et it-forsøg med elektroniske eksaminer en succes, efter, at det nu har været testet 100.000 gange. For 99.995 eksaminander er det gået glat, og kun i fem tilfælde har systemet ligefrem spist en opgave i forsøgsperioden. Det elektroniske eksamenssystem sparer KU to millioner A4-ark om året. 23-årige Martina Mei Krüger fik blomster af sit universitet, da hun torsdag afleverede elektronisk eksamensbesvarelse nr. 100.000 (i cariologi og endodonti).

Kivimäki anker ikke

Den spionagedømte professor Timo Kivimäki har accepteret den dom på fem måneders fængsel, han modtog for spionage ved retten i Glostrup. Nu har Københavns Universitet meddelt, at dommen kan koste Kivimäki jobbet som professor. Det spørgsmål skal Kammeradvokaten tygge på sammen med universitet.

Find genierne til uni i gymnasiet

Talentfulde gymnasieelever skal allerede i deres gymnasietid kunne læse på universitetet, de skal kunne tage kurser på videregående uddannelser, og hvis gymnaiseeleverne gennemfører, skal kurserne være meritgivende til universiteterne, skriver Berlingske. Det er en del af regeringens forslag til en ny såkaldt talentplan, der præsenteres i dag, og som blandt andet skal gøre det muligt for universiteterne at spytte flere akademikere hurtigere ud – i en yngre alder.

Seneste