Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studerende sætter SU og brugerbetaling på tapetet før valget

SU - Mens valgkampen bliver trommet i gang i horisonten, sørger landets studenterpolitikere for at lægge pres på politikerne.

For et par uger siden fik videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) en meget stor hovedprydelse, der (kontraintuitivt nok) skulle minde hende om ikke at trække overraskelser op af hatten i en kommende EU-forhandling om brugerbetaling.

Hatten var Danske Studerendes Fællesråds papmaché-påmindelse om, at danske studerende er glade for ikke at skulle betale for deres uddannelser.

Næste mål: undervisningsministeren

De aktionerende studerende foretrækker også at få SU frem for ikke at få SU – de mener endda, at SU’en er en god investering – og derfor blev endnu en minister 5. maj udsat for et stykke anskueliggørelsespædagogik.

Denne gang undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V), som blev præsenteret for en gigantisk rudekuvert afsendt af Unge Ta’r Ansvar – en kampagne, som Danske Studerendes Fællesråd har søsat med deltagelse af blandt andet Studenterrådet på KU.

Rudekuverten var ikke et symbol på de mange penge, som SU’en beløber sig til, men et truende billede af den regning, som samfundet skal betale, hvis regeringen lykkes med at afskaffe det sjette SU-år og støtten til de studerende, som bor hjemme hos familien (SU, som regeringen uvenligt omtaler som ‘cafépenge’).

Investering, ikke regning

Ifølge Unge Ta’r Ansvar vil SU-forringelserne slet og ret betyde, at færre unge får en uddannelse, og dermed, at samfundsøkonomien lider tab.

»Før politikerne sætter sig ved forhandlingsbordene, skal de lige overveje, hvor stor en regning SU-nedskæringerne vil give vores samfund. Man skal ikke spare på SU’en, men i stedet se SU’en som en investering, der sikrer, at så mange tager en uddannelse i Danmark,« siger Magnus Pedersen, som er talsmand for Unge Ta’r Ansvar.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste