Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studerende skal holdes i hånden

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Studerende skal holdes i hånden - Studerende jubler over flere undervisningstimer - Hanne Harmsen: Flere undervisningstimer skader ikke selvstændigheden - Kun hver tredje har et studierelevant job.

Studerende skal holdes i hånden

»Vi bliver nødt til at i højere grad at tygge maden for de studerende. Vi er udfordret, og vi bliver mere udfordret i fremtiden,« siger Per Andersen, studiechef på Syddansk Universitet til Jyllands-Posten. De studerende bliver stadig yngre, så universiteterne må tilbyde flere timer, mentorordninger og hele arbejdsdage på universitetet for at sikre, at de studerende får lært nok, og at de ikke opgiver studiet. Udviklingen genkendes, ifølge artiklen, på Københavns Universitet (KU).

Studerende jubler over flere undervisningstimer

At universiteterne bliver presset til at bruge flere ressourcer på flere undervisningstimer og andre forløb til at hjælpe stadigt yngre studerende med andre forudsætninger end tidligere, er kun godt. Det mener formanden for Danske Studerendes Fællesråd (DSF), Torben Holm, ifølge Jyllands-Posten. Universiteternes studiechefer har altså ingen grund til at beklage sig over udviklingen, tværtimod, lyder meldingen fra DSF.

Hanne Harmsen: Flere undervisningstimer skader ikke selvstændigheden

Universiteterne er begyndt at love flere undervisningstimer eller minimum 12 timers undervisning om ugen. Det er blandt andet en følge af, at universiteterne ikke længere er for de få, og de studerende er blevet yngre. Alligevel er der ingen grund til at frygte, at flere timer skal gøre de studerende mindre innovative. En dansk uddannelse kræver stadig megen selvstændighed, siger Hanne Harmsen, vicedirektør for uddannelsen på KU, i artiklen ’Universiteter kravler ned fra elfenbenstårnet’ i Jyllands-Posten, side 8, 11. september 2012.

Kun hver tredje har et studierelevant job

Som tiderne er, kan de fleste studerende kikke i vejviseren efter det attraktive studiejob hos Novo Nordisk, i Statsministeriet eller hos Rambøll Management, skriver Avisen.dk. Kun hver tredje studerende mener selv, at deres studiejob er relevant for deres studier.

Seneste