Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studerende skal lære at løse problemer for at få job

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Studerende skal lære at løse problemer for at få et arbejde - KU-forsker undersøger plantestoffer til behandling af slangebid - Forskning i jura er også ulandshjælp.

Studerende skal lære at løse problemer for at få et arbejde

Analyse eller syntese? Hvad efterspørger arbejdsgiverne, og hvordan sælger akademikere sig på den rigtige måde til en arbejdsgiver? I et indlæg på berlingske.dk skriver lektor Ib Ravn fra Aarhus Universitet, at humanistiske og samfundsvidenskabelige kandidater er fremragende til at analysere og skrive resumeer af det, andre har tænkt. Det er en uvurderlig videnskabelig evne, men på en arbejdsplads er det vigtigt, at man kan syntetisere, det vil sige sætte noget nyt sammen. Derfor skal universitetsstuderende måske, foruden at lære sig en kritisk diskurs, også lære sig en konstruktiv diskurs, der ikke er det samme som en rent business-agtig måde at tænke på.

KU-forsker undersøger plantestoffer til behandling af slangebid

Alene i Afrika bider slanger en million mennesker om året. På verdensplan dør 100.000 af slangebid, mens 300.000 andre bliver handicappede efter slangebid. Plantestoffer kan bruges til behandling af slangebid, men der er ikke særlig megen viden om, hvilke planter der virker. Det arbejder ph.d.-studerende Marianne Molander på KU med at gøre noget ved, og med at gøre indbyggerne på det afrikanske kontinent bedre rustet til at håndtere slangebiddene, skriver nyheder.ku.dk.

Forskning i jura er også ulandshjælp

Europæisk regulering gør det uforholdsmæssigt problematisk for ulande at få eksporteret deres varer til EU. Det er en problemstilling, der har været begrænset fokus på i udviklingsstudier, der traditionelt har været domineret af sociologiske eller politologiske forskningsvinkler, ifølge en pressemeddelelse fra Det Juridiske Fakultet. Nu har juraprofessor Morten Broberg ved KU fået tildelt det prestigefyldte Jean Monnet professorat netop for at styrke de juridiske aspekter af forholdene mellem EU og udviklingslandene.

Seneste