Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Studerende skal sidde i det grønne på nyt universitetstorv

STUDIEMILJØ - De studerende fra Københavns Universitet på Amager kan se frem til at kunne sidde på grønne øer, når et nyt universitetstorv bliver færdigt i 2018. A.P. Møller Fonden betaler størsteparten af gildet.

En torveplads skal blive de studerendes nye, udendørs hænge-ud-sted på Københavns Universitet på Amager (KUA).

Meningen er, at der skal være grønne øer med træer og græs på og små auditorier med siddepladser til udendørs undervisning i 2018. Imellem dem vil der være fliser, så studerende og områdets beboere kan sive igennem området.

Det drejer sig om pladsen på Søndre Campus; et område der har den dobbelte størrelse af Rådhuspladsen, og som ligger imellem Det Kongelige Bibliotek på pladsen og KUA’s nye, store bygningskomplekser.

Området støder også op til Tietgenkollegiet og en luns af Amager Fælled.

Skal give et godt udendørs studiemiljø

Det var arkitektfirmaet COBE, der vandt en arkitektkonkurrence om at forvandle det nuværende, interimistisk anlagte og grå asfaltlandskab på Søndre Campus til et ægte universitetstorv, der med et attraktivt udendørs område kan højne studiemiljøet på KUA.

Det er noget, Det Humanistiske Fakultet har stået og manglet:

»De studerende vil få et udendørs studiemiljø, hvad de ikke har i dag. Det vil både blive et socialt sted at være, hvor man kan sætte sig med sin kaffe eller frokost, og det vil også blive en del af det faglige miljø, hvor der på en række tuer vil være en form for amfibieopbygninger oven på dem, så undervisningen vil kunne lade sig gøre udenfor, når vejret er til det. Endelig vil det binde KUA sammen på en organisk måde,« siger Ulf Hedetoft, dekan for Det Humanistiske Fakultet.

Torvet vil også få plads til 2.000 cykler, der skal stå nedsænket i cykelparkeringsområder under runde forhøjninger – tuer – så man ikke lægger så meget mærke til dem. Tuerne skal også være med til at tage brodden af en strid amagervind fra syd, der har det med at plage Søndre Campus.

Byggeriet lader sig gøre med en donation på 65 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden. Desuden skyder KUA cirka 10 millioner kroner og Det Kongelige Bibliotek cirka fem millioner kroner i projektet.

Bliver forhåbentligt smukt at se på

Ulf Hedetoft er imponeret over den måde, det er lykkedes COBE at skabe et universitetstorv, der kan gøre noget positivt for studiemiljøet.

»Plus at det bliver smukt at se på,« siger Ulf Hedetoft

Det er muligt at læse mere om projektet med dommernes betænkning i linket til pdf’en nedenfor. Der er også flere illustrationer og en plantegning af den kommende plads, der ifølge Ulf Hedetoft ikke er navngivet endnu.

Seneste