Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studerende: Undervisning frem for administration

BUREAUKRATISK BOOM - Undervisningen slankes, og administrationen bliver mere og mere velnæret. Studenterrådet mener, at ny undersøgelse kaster et grelt lys over KU-ledelsens økonomiske dispositioner

Nyheden om Københavns Universitets (KU’s) rekordstore bureaukrati er landet, netop som institutledere og andre personaleansvarlige på fakulteter og institutter er i gang med at implementere rektors sparekrav og skære i antallet af medarbejdere.

LÆS: KU har nordisk rekord i bureaukrati.

Studenterrådet ved KU nikker genkendende til konklusionerne i undersøgelsen fra universitetet i Oslo, men finder KU-tallene alarmerende:

»Det er bekymrende, at vi på den ene side fyrer undervisere og nedlægger fag, og på den anden side har et blomstrende bureaukrati. Universitetets fokus bør være på forskning og undervisning,« siger studenterrådsformand Anne Bie Hansen.

Uddannelseskvaliteten skal sikres

I løbet af 2009 har Studenterrådet ved alle givne – og skabte – lejligheder forsøgt at råbe vagt i gevær om den skrantende undervisningskvalitet, og nu håber de studerende, at den nye undersøgelse kan hjælpe dem i deres sag: fokus og ressourcer skal tilbage på forskningsbaseret uddannelse – universitetets raison d’être.

»Vi oplever uddannelser med sølle fire undervisningstimer om ugen på bachelordelen og kandidatuddannelser med næsten ingen undervisning på grund for få midler. Det går ud over fagligheden og de studerendes uddannelser, og det skader det samlede niveau på KU,« siger Anne Bie Hansen.

Studenterrådet anerkender universitetslovens og fusionernes negative effekt på bureaukratiet. Det frikender dog ifølge formanden ikke KU’s egen ledelse:

»Viser det sig, at der bliver brugt unødigt mange penge på bureaukrati på Københavns Universitet, ser vi frem til en redegørelse fra vores ledelse, der kan vise, hvordan der mest hensigtsmæssigt bliver rykket penge over til KU’s uddannelser.«

gbg@adm.ku.dk

Seneste