Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Studerende var med til at godkende filosofi

Mia Stensgaard var medlem af et panel, der skulle akkreditere ni filosofiuddannelser på de danske universiteter

Mia Stensgaard, der har læst religion som sidefag på Københavns Universitet, må sande, at det faktisk er muligt at få en stor indflydelse og blive taget alvorlig som studerende.

Hun var ellers skeptisk, da hun som studievejleder modtog en e-mail fra Studenterrådet om muligheden for at melde sig til ACE Danmarks akkrediteringspaneler.

»Jeg havde hørt en masse negative ting om akkreditering fra mit studenterpolitiske arbejde, så jeg tænkte, at jeg hellere måtte prøve at se, hvad det var for noget,« siger Mia Stensgaard.

Blev taget alvorligt

Hun blev udvalgt til at blive medlem af panelet, der skulle akkreditere i alt ni bachelor- og kandidatuddannelser i filosofi og idéhistorie. Herunder uddannelserne på KU.

Et akkrediteringspanel består af en faglig ekspert fra et udenlandsk universitet, en aftagerrepræsentant, for eksempel en gymnasierektor, samt en studerende fra et dansk universitet. Vedkommende skal studere inden for samme hovedområde som uddannelsen, der skal akkrediteres, men må ikke læse samme fag.

Mia Stensgaard husker, at hun var noget nervøs for, om de to andre medlemmer af panelet ville tage hendes meninger alvorligt, men det viste sig at være ubegrundet.

»Det er klart, at den kernefaglige person vidste mere om forskningsmiljøet, men jeg føler, at mine meninger talte ligeså meget som de andres. Der var ikke den store uenighed i panelet om, at uddannelserne skulle godkendes,« siger hun.

Har ændret holdning

Mia Stensgaard har ikke fortrudt, at hun meldte sig, selv om honoraret på cirka 17.000 kroner ikke står mål med arbejdsindsatsen.

»Jeg har lagt enormt mange arbejdstimer i det her, men det var nu ikke på grund af pengene, jeg meldte mig. Det føles virkelig godt at have været med til at sikre, at de studerende på Filosofi får en uddannelse med en vis minimumsstandard,« siger hun.

Seneste