Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studerende vil lukke universitetet

AKTIVISME - De studerende nøjes ikke med at demonstrere mod fremdriftsreformen onsdag den 27. november. De planlægger også at blokere undervisningen på flere fakulteter. Flere end 6.000 har tilmeldt sig aktionen på Facebook.

Hvis du skal på arbejde eller undervisning på Københavns Universitet (KU) onsdag den 27. november, risikerer du at blive mødt af blokadevagter og barrikader.

De studerende på KU planlægger nemlig at blokere og nedlægge undervisningen på fire ud af seks fakulteter på KU, skriver Studenterrådet i en pressemeddelelse.

På RUC forventes de studerende at blokere administrationen i en sympatiaktion.

Optakt til demo

Blokaderne bliver optakten til den planlagte demonstration på Frue Plads foran universitets hovedbygning klokken 12.

Over 6.000 har allerede meldt sig til demonstrationen på Facebook.

»Lige nu er Københavns Universitet ved at stramme skruen så hårdt, at man risikerer at blive smidt ud af universitetet, hvis man dumper et stort fag. Universitetets skærpede krav gør en i forvejen meget hård reform umulig at sluge,« udtaler formanden for Studenterrådet ved Københavns Universitet, Mie Sofie Andersen.

Ledelsesmøde aflyst

Studenterrådet er modstander af, at muligheden for at holde orlov bliver reduceret til et halvt år på bacheloren og helt forsvinder på kandidaten, ligesom studerende, som ikke består 45 ECTS points årligt kan risikere at blive smidt ud.

»Studerende på tværs af hele universitetet er enormt frustreret over de her forslag. Mange er bange for ikke at kunne komme i praktik eller på studieophold i udlandet. Samtidig vil Københavns Universitet gøre det umuligt at tage orlov til for eksempel at få erhvervserfaring, holde en pause eller forske i et år. Det rammer muligheden for at tone sin uddannelse og dygtiggøre sig afsindig hårdt,« udtaler Mie Sofie Andersen.

Det var meningen, at universitets ledelse onsdag skulle beslutte, hvordan KU skal leve op til kravene i studiefremdriftsreformen, men på baggrund af den seneste uges pres har den udskudt beslutningen til de endelige bekendtgørelser kommer fra ministeriet.

Alligevel gennemføres demonstrationen, da de studerende vil have reformen helt taget af bordet.

clbaadm.ku.dk

Seneste