Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

Studerende vil sikre unge gratis kondomer

Det er ikke umuligt at være administrerende direktør i sin egen virksomhed samtidig med at man studerer på universitetet. En farmaceutstuderende fra Københavns Universitet har startet firmaet FreeDOMS der vil sikre unge gratis kondomer.

Marion Line Rames har nok at se til ved siden af studierne. Sammen med veninderne Mischa Rastad Andersson og Ninna Verland har hun startet virksomheden FreeDOMS der distribuerer gratis sponsor-kondomer til Københavns unge. »Der gik faktisk fire år fra jeg fik ideen til FreeDOMS, og til den blev ført ud i livet,« fortæller Marion Line Rames der ved siden af rollen som iværksætter læser til farmaceut på sjette år på Københavns Universitet. »På farmaceutuddannelsen er der mødepligt, og man er meget ude på universitetet. Så da jeg startede med at læse, havde jeg ikke tid til at have egen virksomhed ved siden af.« Men for cirka et år siden startede Marion med valgfag, og det betød mindre undervisning og en mulighed for at afsætte mere tid til virksomheden. Der blev indgået aftaler med sponsorer og producenter, og i den nyligt overståede efterårsferie gik det for alvor løs med opsætning af gratis kondom-dispensers rundt omkring på de københavnske cafeer.

Fedt at være iværksætter

Marion Line Rames må erkende at virksomheden har krævet meget tid og arbejde det sidste år. Tid der ellers skulle have været brugt på studierne. »Jeg har kun haft tid til at læse det jeg skal læse. Der er ikke altid tid til både at fordybe sig i studierne og til at drive egen virksomhed ved siden af,« siger Marion der dog håber at arbejdsbyrden stilner lidt af efter ferien så hun kan få mere tid til studierne. Marion Line Rames er glad for den faglige viden hun har fået gennem sit studie, og sidst har Det Farmaceutiske Fakultet meldt sig i rækken af sponsorer til at få deres navn på FreeDOMS kondompakker. Og selvom tilværelsen som både studerende og direktør i sit eget firma af og til kan være stressende og hård, så er det bestemt noget hun vil anbefale andre: »Det er så fedt at være iværksætter. Man får prøvet at have en masse forskellige kasketter på, og man kommer i berøring med mennesker inden for vidt forskellige faggrupper«, siger Marion Line Rames. Du kan finde de gratis FreeDOMS-kondomer på cirka hundrede cafeer rundt omkring i København.

Seneste