Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studerendes blokader består trods forhandlinger med rektor

AKTIVISME - Det Samfundsvidenskabelige Fakultet er lukket, selv om KU's ledelse onsdag morgen har erklæret sig villig til at lægge upopulære fremdrifts-initiativer på is.

Indgangene til Kommunehospitalet på Øster Farimagsgade, der huser en bunke uddannelser på KU’s Samfundsvidenskabelige Fakultet er onsdag morgen lukket ned i protest mod Folketingets fremdriftsreform, der skal gøre danske studerende langt mere effektive og samfundsøkonomisk rentable, end de er i dag.

Et blegt banner, der ved første øjekast ligner et hvidt flag, forkynder ved nærmere eftersyn, at bygningerne er underlagt en blokade.

Foran alle indgange står mindre grupper af studerende, der venligt men bestemt afviser folk, der troede, de skulle på arbejde eller til undervisning som normalt.

En ung kvinde i en regnvåd frakke lader sig uden protester dirigere tilbage til cyklen. Hun havde vagt hørt et eller andet om blokaderne, men ‘har kun et enkelt fag herude’.

De studerende arbejder i hold på halvtreds personer. På den måde kan de sikre alle indgange.

Uniavisens udsendte kan dog fra pladsen foran bygningerne se en mand, der arbejder ved sin computerskærm. Enten har han tiltvunget sig vej uden om de studerende og deres afspærring af symbolsk klisterbånd, eller også er han blevet sluppet ind.

»Vi giver adgang til nogle folk, der skal betjene Retsmedicinsk Instituts omstilling,« siger en af blokadevagterne. »Og også til nogle personer, der fodrer rotter, og til nogle angste børn, der får behandling.«

Ralf parkerer upopulære idéer og tager en snak med de studerende

Københavns Universitets ledelse har onsdag morgen i en pressemeddelelse indbudt de studerende til forhandlinger og samtidig ‘foreløbig parkeret’ to af de mest upopulære fremdriftsreformpunkter tilbage.

Det gælder kravet om, at de studerende skal bestå mindst 45 ECTS om året samt en plan om at tage muligheden for orlov fra kandidatstuderende og halvere den for studerende på bachelordelen.

Men formand for Studenterrådet Mie Sofie Andersen bekræfter, at blokaderne fortsætter som planlagt.

»Nu har vi fået universitetet til at lytte og tænke sig om en ekstra gang. Nu skal vi bare have Morten Østergaard til at gøre det samme, så vi demonstrerer selvfølgelig stadig i dag,« skriver hun i en sms.

Også Panum er blokeret, meddeler Uniavisens udsendte. Selv undervisningslokalerne på Rigshospitalet er blokerede. Følg sagen på Uniavisen.dk.

Oversigt over blokader m.v., ifølge Studenterrådet

Information fra Studenterrådet, som Uniavisen ikke selv har bekræftet.

BLOKADER OG/ELLER UNDERVISNINGSNEDLÆGGELSER
– Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
– Panum-instituttet (Medicin)
– Geocenter
– Datalogisk Institut
– Teologisk Fakultet (stormøde i gården)
– Det Humanistiske Fakultet (SR opfordrer alle til at udeblive fra undervisningen)
– Farmaci (SR opfordrer alle til at udeblive fra undervisningen)

Demonstrationer fra morgenstunden
– Farmaceutisk institut går til
– HC Ørsted Instituttet (Fysik, Datalogi, mv) går til
– Panum-instituttet (Medicin) går til
– SAMF-fakultetet – på Center for Sundhed og Samfund (Økonomi, Statskundskab, Psykologi, Sociologi, Antropologi, Folkesundhedsvidenskab)

– Geocenter
– Det Juridiske Fakultet
– Det Teologiske Fakultet
– Det Humanistiske Fakultet

I RESTEN AF LANDET
– Roskilde Universitet besætter deres administration
– Århus går i demo på deres campus
– SDU aktionerer og holder stormøde

chz@adm.ku.dk

Seneste