Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studerendes fusk med SU'en stiger

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Studerendes fusk med SU'en stiger - Studerende dropper tandlægen til fordel for en mobiltelefon - KU skærer alligevel ikke (mere) i undervisningen - Børn skal lære at gennemskue newspeak - Grådigheden tog over og honoraret var hjemme - Socialdemokrater spionerede for CIA - To nye portaler for internationale studerende på KUnet - Radikale: nemmere adgang for højtuddannede indvandrere.

Studerendes fusk med SU´en stiger

Stadig flere fere studerende bliver afsløret i at lyve om deres bopæl for at få udeboende-SU, skriver Politiken. Der blev på den konto svindlet i 200 sager for 3,5 millioner kroner sidste år.

Studerende dropper tandlægen til fordel for en mobiltelefon

Halvdelen af de studerende giver afkald på tandlægebesøg, familiebesøg og medicin. Synlige investeringer, der handler om selviscenesættelse, er vigtigere, vurderer ekspert, skriver 24.dk.

Universitetet skærer alligevel ikke (mere) i undervisningen

KU har planlagt færre undervisningstimer, selv om universitetet har fået flere skattekroner. Dansk har fået 35 timer mindre, filosofi 28 og historie mister 56 timer. KU har nemlig valgt at bruge de forhøjede taxameterpenge på at dække forskellige underskud og ikke på undervisning. Den nye ledelse på KU lover dog forbedringer. DR P4 Københavns radio, nyheder, kl. 8:30, torsdag den 26. januar 2012.

Børn skal lære at gennemskue newspeak

Christian Kock, retorikprofessor fra KU, mener, at børn skal have udviklet deres kritiske tilgang til det politiske sprog, der kan kaldes ‘newspeak’ med et udtryk fra George Orwells roman ‘1984’, på samme måde som de i dag lærer at være kritiske over for reklamer. Christian Kock foreslår, at det gøres til en del af et fag om medborgerskab. Jyllands-Posten, side 13, fredag 27. januar 2012.

Grådigheden tog over og honoraret var hjemme

Det var nærmest pinligt at se, hvordan professorer fra KU talte uden om problemerne med manglende uafhængig viden og indsigt efter finanskrisen og satte deres og universitetets omdømme på spil, mener dr. jur. Linda Nielsen i en kronik i Børsen. KU’s økonomer skulle have været en modvægt til en indspisthed, som fik fatale følger. Børsen, side 16, fredag 27. januar 2012.

Socialdemokrater spionerede for CIA

Dino Knudsen, ph.d.-stipendiat ved Saxo-Instituttet, KU, skriver i en bog ‘Amerikaniseringen af den danske fagbevægelse’, at danske socialdemokraters efterretningstjeneste, AIC, samarbejdede med den amerikanske efterretningstjeneste, CIA, og holdt øje med, hvad kommunister foretog sig på de store arbejdspladser i Danmark og gav oplysningerne videre til USA.

To nye portaler til internationale studerende i KUnet

Studenterservice på Københavns Universitet (KU) har lanceret to nye intranetportaler til internationale studerende på Humaniora. Portalen til full degree-studerende samler information, regler og vejledning til engelsksprogede kandidatstuderende, mens Portalen til udvekslings- og gæstestuderende fokuserer på de internationale studerende, der læser et til to semestre på fakultetet, står der i nyhedsbrevet HumNyt.

Radikale: nemmere adgang for højtuddannede indvandrere

Det Radikale Venstre mener, at det skal være væsentligt nemmere for udlændinge at få godkendt deres uddannelse i Danmark, og sagsbehandlingstiderne for at få et såkaldt green card skal ned på under en måned.

Seneste