Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Studieforholdene er simpelthen for dårlige på Center for Sundhed og Samfund

Univalg 2021 — Kommunehospitalet er på mange måder vidunderligt, men byggeriet er langt fra optimalt for studerende: Det er for varmt eller for koldt. Der mangler studiepladser. Og vandposter.

CSS, Center for Sundhed og Samfund, er et fantastisk og smukt sted at lære og udvikle sig fagligt, men der er selvfølgelig altid noget, er kan forbedres, så hverdagen kan blive bedre – især i ældre bygninger.

Vi skal sætte fokus på, at CSS skal fungere bedre i hverdagen for alle studerende. Vi skal tage de problemer, som de studerende oplever, alvorligt og forsøge at gøre noget ved det. Det handler om, at man skal lytte til de studerende og deres behov, da universitetet er jo til for de studerende – og omvendt.

DEBATINDLÆG

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Vi skal sætte fokus på bedre indeklima i vores undervisnings- og forelæsningslokaler. Det går ikke, at man sidder nede i bygning 35 og kampsveder med sindssyg tung luft i to timer, eller at man sidder og fryser i et andet lokale. Det understøtter på ingen måde vores læring, og derfor skal der gøres noget ved vores varmeregulering, udluftning og generelle indeklima.

CSS skal fungere bedre i hverdagen helt lavpraktisk som at have vandposter rundt omkring på campus. Det skal være lettere at fylde sin drikkedunk eller tomme kaffekop op med vand, så man kan holde sig hydreret hele dagen og dermed lære bedre.

CSS skal fungere bedre i hverdagen, så det skal være lettere at finde plads til at lave gruppearbejde. Her mangler simpelthen pladser og områder til formålet. Mange studerende er nødt til at lave gruppearbejde privat, hvilket kan være en stor udfordring, da der ofte skal tages hensyn til roomies, fordi mange bor på små værelser, kollegier etc.

Det er for dårligt, at vi har så stor et campus og så få områder indrettet til studiegrupper og gruppearbejde.

Det er vigtigt, at vi har de store faglige debatter, men mindst lige så vigtigt er det, at de fysiske rammer er gode og understøtter faglig udvikling og trivsel for alle studerende.

Seneste