Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Studiemiljø i en reformtid

KLUMME - Midt i vores fremdriftsfrustrationer har Københavns Universitet vedtaget deres første fælles studiemiljøstrategi. Det er et vigtigt skridt til at forbedre det gode studiemiljø der skabes af dig, mig og alle de andre studerende ved vores initiativ og engagement, skriver Studenterrådets næstformand.

Studiemiljøet er vigtigt for den GODE gennemførsel. De mennesker, der laver kaffe i Kommunen på CSS, gør mig gladere hver gang jeg lægger vejen forbi mit studie og får mig til at ønske jeg var der mere. Derfor er det selvfølgelig også et vigtigt skridt, at Københavns Universitet nu har en strategi for hvordan studiemiljøet skal forbedres.

Strategien sætter fokus på vores fysiske rammer og sigter efter, at alle fag eller faggrupper skal have deres eget opholdsrum. Der er også fokus på det sociale med kandidatstudiestart, mentorprogrammer og forskningskontakt, samt kommunikationen fra KU og ting så trivielt (og uundværligt) som skiltning og internet.

Strategien betyder, at der vil være et samlet overblik og retning for at skabe det gode studiemiljø på KU og for at skabe plads til de studerendes initiativ og engagement. Desuden er der igen i år 750.000 kr i studiemiljøpuljen, der skal hjælpe os alle sammen med at rykke på vores ideer til forbedringer af studiemiljøet.

Studiemiljøet truet

Alligevel er studiemiljøet på KU truet, ikke fordi der mangler engagement blandt de studerende eller vilje fra ledelsen, men af samme grund som det er presset på alle andre universiteter: fremdriftsreformen. Om halvandet år vil det ikke længere være muligt at sælge sin sjæl til rusvejledning og kaste alle kræfter ind i opstart af et nyt fagligt netværk i en periode, hvor man så drosler lidt ned på ECTS-pointene.

Selvfølgelig kan man være engageret i sit studiemiljø og på normeret tid, og det er langt de fleste. Men studiemiljøet lever rigtig mange steder på, at der er nogen der er villige til at gå den ekstra mil. At der er nogen der tager ansvar for fællesskabet, også mens andre går til undervisning. I det kommende år skal vi finde løsninger så vores gode studiemiljø ikke ender med at blive et af fremdriftsreformens ofre. KU er med den nye studiemiljøstrategi på rette vej, fremdriftsreformen må ikke betyde tilbageskridt.

NB: Husk at der netop nu er åbent for ansøgninger til studiemiljøpuljen. Puljen giver penge til til de studerendes egne projekter. Ansøg studiemiljøpuljen inden 10. Januar 2014! LÆS MERE: http://studiemiljoe.ku.dk/studiemiljoepulje/

Seneste