Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Studiestart på KU: 5 vigtige datoer

Rus — Som ny studerende er der mange ting at holde styr på. Vi har samlet nogle af de vigtigste datoer under studiestarten på KU, så du kan skrive dem bag øret.

Pænt goddag og velkommen til Københavns Universitet. Velkommen til livet som russer – en vidunderlig tid bestående af lige dele gulddamer og panik.

I løbet af de næste måneder skal du både have styr på det dér med SUen, lære dine nye studiekammerater at kende, kunne finde rundt på campus og også lige finde et sted at bo. Heldigvis er der masser af introarrangementer, hvor du kan lære dine medstuderende at kende og få svar på dine mange spørgsmål. Vi har samlet nogle af de vigtigste datoer, du som ny KU-studerende skal kende.

Før 2. august: Sig pænt ja tak!

Nu har du fået tilbudt en studieplads, og det ville være brandærgerligt at miste den igen, fordi du glemte at acceptere den. Så husk det! Fristen er den 2. august, og du skal ind på Mit KU og trykke “pænt ja tak” til din studieplads.

17. august: Hils på dine nye studiekammerater

Den 17. august afholder Studenterrådet et stort rus-arrangement på Søndre Campus, hvor du kan møde af mange dine nye studiekammerater og tutorer. Der dukker nye studerende fra alle tænkelige fag op, og som mørket falder på, bliver der skruet op for musikken og langet øl over baren. Læs mere om arrangementet og meld dig til på Facebook-begivenheden her

25. august: Uniavisen udkommer!

Den 25. august udkommer Uniavisens studiestartsmagasin. Her kan du lære at snakke KU-sprog (en sælsom dialekt med absurde forkortelser og meget lange ord), møde studerende der forsker, læse om studiet der har afskaffet karakterer – og få en smuk KU-oversigtskortsplakat til kollegiekøleskabet. Find magasinet i standere på campus, eller modtag det fra vores rare omdelingsalfer, som drager rundt for at sige pænt goddag til dig i rusugen. Derudover kan du altid finde vores magasin og læse tidligere numre her.

Du kan også tyvstarte og læse vores netavis på uniavisen.dk. Vi fylder hjemmesiden med artikler til KU´s nye studerende, så du får den bedst mulige studiestart. Få blandt andet gode råd til at finde bolig, bliv guidet igennem KU´s mange fredagsbarer og Facebook-sider og find en kalender over universitetets mange, spændende arrangementer.

1. september: Immatrikulationsfest og highfive til rektor

Den 1. september kl. 14.00 – 16.30 løber universitetets traditionsrige immatrikulationsfest af stablen. I år foregår immatrikulationen, den officielle indskrivning på KU, på Frederiksberg Campus. Rektor Henrik C. Wegener holder velkomsttale iført sæsonens helt store modetrends: Stor guldkæde og knælang fløjlskåbe. Bagefter vil der være mulighed for at møde rektor og give ham hånden, stikke ham en highfive eller hurtigt tage et selfie til mor og far.

Immatrikulationen var indtil slutningen af det 18. århundrede et ret brutalt optagelsesritual. De ældre studerende ydmygede de nye russere, og immatrikulationen endte i et gigantisk drikkegilde. I herrens år 2017 er ydmygelserne og mishandlingen væk, men der holdes fast i den mere festlige af traditionerne. Studenterhuset står for den store efterfest med pop-up drinksbar, øl i lange baner og musiske indslag fra blandt andet Sekuoia og Quick Quick Obey.

30. september: Sidste udkald for SU

Den 30. september er absolut sidste chance for at søge SU til september. Du kan søge SU allerede fra starten af august, men overspringshandlingerne er mange og tiden knap, så betragt dette som et tegn til at få det gjort. Grib dit NemID og skrid til handling! Du søger SU lige her.

Du kan finde mange flere informationer om din studiestart og datoer for din rustur og dine introdage her.

# Skriv kommentar
Share

Join the discussion

Seneste