Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Styr på handicap

Teknisk Administration er opmærksom på de dårlige handicapforhold på Kommunehospitalet. Forbedringer er på vej

Tunge branddøre, upålidelige elevatorer og en handicaplift som ikke virker. Det er den dagligdag kørestolsbrugere og andre handicappede møder på Kommunehospitalet.

Teknisk Administration på Københavns Universitet er dog opmærksom på de handicappedes problemer, og anerkender at der skal gøres noget ved dem.

Derfor har Teknisk Administration haft et møde med en arkitekt der er specialist i tilgængelighedsforhold. Her blev det aftalt at alle små fejl der hurtigt kunne klares, skal udbedres, fx spejle og håndtag der sidder for højt.

Udover det har Teknisk Administration også planlagt et opfølgningsmøde hvor der vil blive udarbejdet en handlingsplan for de større tekniske ting som lifte, elevatorer og branddøre.

»Når handlingsplanen er færdig tidligt i november, vil vi sende den til høring hos Foreningen af Handicappede Studerende og Kandidater, HSK,« fortæller Johan Crone der er projektleder for byggerier på KU.

Med hensyn til branddørene skal der laves en plan og prioritering for hvilke døre der skal have motor på. Og i forhold til elevatorerne lover Johan Crone at de vil komme i orden.

Handicapliftene finder Johan Crone uacceptable. Når de laver handlingsplanen, vil det også blive undersøgt om der overhovedet er behov for dem. Hvis der ikke er, vil de højst sandsynligt blive kasseret.

Teknisk Administration er blevet kritiseret af blandt andet HSK for ikke at lære af de fejl der er begået ved tidligere byggerier som fx det ny KUA.
Men den kritik er Johan Crone uenig i.

»Jeg mener at erfaringerne fra KUA har hjulpet. Der er meget opmærksomhed på at få løst alle problemer optimalt. Det er et stort projekt, vi arbejder jo trods alt med 50.000 kvadratmeter, men det kommer.

Man skal huske at det er et vanskeligt logistisk projekt, specielt efter at 4.000 studerende flyttede ind. Men selv om det til tider kan virke kaotisk og ukontrolleret når man kommer udefra og ser byggerodet, så er det styr på det.
Vi har ikke nedprioriteret noget.«

Seneste