Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

SU-fjumreår finansierer ulønnet praktik

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - SU-fjumreår finansierer ulønnet praktik - Avis: Ny innovationsstrategi kan kvæle forskning i bureaukrati - Stadig flere unge bliver over- og fejluddannede.

SU-fjumreår bruges til at finansiere ulønnet praktik

Det ekstra, sjette SU-år bruger mange studerende på at finansiere ulønnede praktikforløb. Hvis regeringen fjerner det, bliver det derfor sværere for de studerende at få praktikerfaring med sig i uddannelsen. 23-årige Josephine Lehaff, der studerer engelsk på KU, siger til Information, at alle på universitetet ved, at al praktik er ulønnet, så man skal have SU samtidig. Derfor bliver de studerende nødt til at melde sig til fag, de ved, de ikke kan følge.

Avis: Ny innovationsstrategi kan kvæle forskning i bureaukrati

Regeringens ny innovationsstrategi giver politikerne mulighed for at bestemme , hvilke samfundsudfordringer der skal forskes i. Det er skidt for forskningen og kun godt for bureaukratiet, skriver Ingeniørens Jens Ramskov i en leder.

Stadig flere unge bliver over- og fejluddannede

Ifølge uddannelsespolitiske iagttagere har det mangeårige politiske mantra om ‘jo mere uddannelse, jo bedre’ ført til en skævvridning af uddannelserne, som har været katastrofal for uddannelsessystemet. Det er især et problem, at nogle unge overser, at gymnasiet ikke giver erhvervskompetence, men kun er et studieforberedende forløb, skriver Kristeligt Dagblad.

anfj@adm.ku.dk

Seneste