Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

SU-reform: Østergaard løfter pegefingeren mod DF

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - SU-reform: Østergaard løfter pegefingeren mod DF - Studerende bruger 102 procent af SU'en på bolig - Kvote 2-motivation er vigtigere end højere karakterer - Venstre vil belønne iværksætter-studerende med ekstra SU - Cepos: Iværksætter-SU er en dårlig idé - 20 procent psykisk syge i Danmark er et realistisk tal - Eks-studerende anholdt for trusselsbrev mod Aarhus Universitet.

SU-reform: Østergaard løfter pegefingeren mod DF

Regeringen vil under ingen omstændigheder gå på kompromis med, at der skal spares lige præcis to milliarder kroner på SU-området. Det slår uddannelsesminister Morten Østergaard fast inden aftenens forhandlinger om en ny aftale på SU-området. Hvis Dansk Folkeparti (DF) fastholder, at hjemmeboende studerende kan beholde deres nuværende SU, der koster i alt 400 millioner kroner, så kan DF som en del af den nuværende forligskreds om SU ende med at blokere for reformen indtil næste folketingsvalg. Det skriver Jyllands-Posten.

Studerende bruger 102 procent af SU’en på bolig

Hver fjerde ung studerende oplever at stå uden tag over hovedet op til eller under deres uddannelse, viser en ny undersøgelse af studerendes boligforhold, ifølge Information. Kandidatstuderende bruger 102 procent af deres SU på huslejen, og SU-reformen kan, hvis den bliver vedtaget, gøre ondt værre, lyder det fra Nordea og Djøf.

Kvote 2-motivation er vigtigere end høje karakterer

Idrætsstuderende har kun halvt så stor risiko for at droppe ud, hvis de er optaget på kvote 2 frem for på kvote 1. Det viser endnu ikke publiceret forskning fra Aarhus Universitet, skriver MetroXpress. Og fordi politikerne generelt er interesserede i at få de studerende igennem studierne, så burde de være interesserede i at bruge den nye viden om kvote 2, siger adjunkt og ph.d. Lotte Dyhrberg O’Neill fra Aarhus Universitet, der står bag forskningsprojektet.
MetroXpress, side 2, onsdag 15. marts 2013.

Venstre vil belønne iværksætter-studerende med ekstra SU

Studerende, der har fået en god idé til en virksomhed under studierne, skal have økonomisk hjælp til at udvikle idéen, når de er færdige med deres uddannelse, mener Venstre. Det skriver Avisen.dk. Partiet vil indføre et iværksætter-stipendiat i SU-reformen, som årligt skal give op mod 100 studerende ekstra mulighed for at forsøge at realisere målet om at blive selvstændige.

Cepos: Iværksætter-SU er en dårlig idé

Den borgerligt-liberale tænketank Cepos mener til gengæld, ifølge en artikel i Information, at Venstres forslag om en ny iværksætter-SU er en rigtig dårlig idé. Cepos mener, at støtteordningen forvrider konkurrencen, og at den endvidere vil koste syv millioner kroner i offentlige ydelser.

20 procent psykisk syge i Danmark er et realistisk tal

Det er realistisk, at 20 procent af den arbejdsdygtige danske befolkning har en psykisk sygdom, siger professor Merete Nordentoft, klinisk professor ved Institut for Klinisk Medicin, Neuro- og Sansefag ved KU, ifølge Kristeligt Dagblad. Det er en undersøgelse fra OECD, der er kommet frem til de 20 procent. Undersøgelsen konkluderer også, at Danmark har brug for et større fokus på psykisk syge borgere og et arbejdsmarked, der i langt højere grad kan rumme de ‘én ud af fem danskere, der har en psykisk sygdom’.

Eks-studerende anholdt for trusselsbrev mod Aarhus Universitet

En 25-årig mand er anholdt for at stå bag et trusselsbrev mod Aarhus Universitet. Brevet blev afleveret den 4. marts i år. Manden er sigtet for trusler på livet, men Østjyllands Politi kan kun fortælle, at der ikke er tale om en bombetrussel, skriver Jyllands-Posten.

anfj@adm.ku.dk

Seneste