Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

SU-systemet fungerer for dårligt, viser tjek

OVERBLIK TIRSDAG - SU-systemet fungerer for dårligt, viser tjek - Dødens sømænd - Dyreetikprofessor får kritik

SU-systemet fungerer for dårligt, viser tjek

»Vi kan ikke acceptere, at der kan gå år og dage, før de studerende modtager deres SU. Det burde kunne klares på en måned,« siger uddannelsesminister Morten Østergaard, som har fået lavet et tjek af SU-systemet. Nu skal serviceniveauet hæves, men det bliver ikke oplyst, hvor lang tid det vil tage.

Dødens danske sømænd

Danske rederier tjener godt på at fragte våben til verdens mange krigszoner, og det giver ridser i det moralske horn, Danmark ellers gerne trutter i, når det gælder våbenhandel. Vi er nemlig vant til at høre om dødens købmænd, mener professor i statskundskab Ole Wæver. »Men vi snakker ikke særlig meget om ‘dødens sømænd’, fordi det er os selv,« siger han.
DR2 Deadline kl 22.30, 2. januar.

Dyreetikprofessor får kritik

Professor Peter Sandøe, som er formand for Det Dyreetiske Råd, bliver i et indlæg i Information beskyldt for at forsvare landbrugets behandling af dyr med økonomiske argumenter i stedet for at tale dyrenes sag. Det sker efter, at avisen bragte en artikel, hvori Peter Sandøe opremsede en række forbedringer af dyrenes levevilkår og argumenterede imod dyrevenlig regulering, der kunne flytte produktionen til lande, hvor folk er ondere ved dyr.

Seneste