Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

»SU-udspil værre end frygtet«

SKRÆKSCENARIE - Repræsentanter fra hele elev- og studenterbevægelsen samledes allerede to timer efter regeringen havde offentliggjort sin SU-reform. Formanden for Studenterrådet kalder regeringens udspil en markant forringelse.

Ifølge videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen er det danske SU system »et af de mest generøse i verden,« men formand for Studenterrådet ved KU, Ea Busch-Petersen mener ikke, det er et argument for at skære i SU’en.

»Regeringens udspil til en SU-reform er værre, end vi forventede. Det handler bare om at få os hurtigst muligt gennem uddannelsessystemet. I stedet burde regeringen sørge for, at vi får nogle gode uddannelser og bedre vilkår under studiet,« siger hun.

LÆS: Regeringen fjerner fjumreår og cafépenge.

Lån gør ikke bøger billigere

Især hæfter Ea Busch-Petersen sig ved, at regeringen som forventet fjerner et ud af de seks års SU.

»Det kommer til at ramme de studerende, som dumper en eksamen eller bliver syge og derfor bliver forsinket undervejs,« siger hun og fortsætter:

»Skrækscenariet er, at en større andel af studerende oparbejder gæld og i værste tilfælde ender med at droppe uddannelsen af den grund.«

Ea Busch-Petersen glæder sig til gengæld lidt over, at lånemulighederne for studerende bliver mere fleksible. Men hun synes ikke, det løser problemet med for dyre studiebøger.

»Studiebøgerne er jo stadig dyre. Derfor er den eneste rigtige løsning, at vi får mulighed for at trække momsen fra,« siger hun.

Studenterbevægelsen mobiliserer sig

Tirsdag den 23. november samles SU-forligskredsen, der består af regeringen og Dansk Folkeparti, Radikale, Socialdemokraterne og SF, for første gang.

Alle partierne har vetoret. De skal altså blive enige, for at regeringens SU-reform bliver en realitet før et valg.

For at vise deres store utilfredshed med regeringens SU-udspil indkalder elev- og studenterbevægelsen i den forbindelse til demonstration på Christiansborg Slotsplads på tirsdag klokken 16.00.

khkr@adm.ku.dk

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste