Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Suzanne Brøgger udnævnt til æresalumne

Forfatterinden bliver æret på KU for sine bidrag til den offentlige debat med eksperimenter mellem det biografiske, det fiktive, det autentiske og det iscenesatte

Alumneforeningen Kubulus har udnævnt forfatter Suzanne Brøgger til æresalumne ved Københavns Universitet. Udnævnelsesceremonien fandt sted fredag den 17. april i Multisalen på Det Humanistiske Fakultet, Njalsgade.

Titlen som æresalumne er et led i Københavns Universitets bestræbelse på at anerkende eksterne personers særlige indsats i relation til deres fag eller til universitetet. Bestyrelsen for Alumneforeningen Kubulus behandler og udnævner æresalumner efter indstilling fra bestyrelsesformanden der indhenter indstillinger fra rektor, fakulteternes ledelser og universitetets bestyrelse.

I indstillingen til udnævnelsen af Suzanne Brøgger skriver Det Humanistiske Fakultet blandt andet at hun indstilles fordi hun »som kunstner har deltaget aktivt i den offentlige debat og fra stadig nye vinkler analyseret det vestlige samfunds livsmønstre og kønsstrukturer – i parforholdet, familien og i det samfundsmæssige fællesskab.« Prorektor Lykke Friis er bestyrelsesformand for alumneforeningen, og hun overrakte æresalumnebeviset.

Seminar om Brøgger
Efter udnævnelsesceremonien afholdt Det Humanistiske Fakultet et seminar om Suzanne Brøgger og hendes forfatterskab der fokuserede på eksperimenterne mellem det biografiske og det fiktive, det autentiske og det iscenesatte som har vakt stor interesse hos den yngre generation af litteraturforskere og forfattere, og som Suzanne Brøgger – og 1970’er-kunsten i det hele taget – i dag bliver fremhævet som en vigtig forløber for.

Seneste