Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Svar fra dekan Kirsten Refsing

SVAR PÅ TILTALE - Rektor har bedt mig om at svare på jeres indlæg, hvor I skriver om blacklisting af fag og sorte lister udarbejdet i dølgsmål af ledelsen alene ud fra finansielle argumenter.

Det er heldigvis faktuelt forkert. Det der er tale om, er netop et forsøg på at tænke visionært og igangsætte en diskussion om fremtidens humanistiske uddannelser. Fokus er på kvalitet og ikke ’cool cash’, som I skriver.

Jeg er af den faste overbevisning, at alle studerende har krav på en solid forskningsdækning, et ordentligt studiemiljø og en bred vifte af faglige muligheder. Det kan svært at opfylde på uddannelsesforløb med ganske få studerende og en enkelt eller to faste lærere. Derfor er det nødvendigt at kigge vores uddannelseslandskab efter i sømmene.

Formålet med ledelsens overvejelser er på sigt at skabe større fleksibilitet, bedre studiemiljø og værne om småfagene ved at lade dem indgå i større faglige sammenhænge.

Men i stedet for at tage udgangspunkt i gamle, helt ufærdige lister synes jeg I skal klikke jer ind på KUnet, hvor oplægget Strategi for fremtidens uddannelseslandskab kan læses i sin helhed. Strategien er netop sendt i høring på fakultetet, og der er også oprettet et debatmodul på KUnet, hvor jeg ser frem til en fordomsfri diskussion med studerende og medarbejdere på fakultetet i løbet af efteråret.

Seneste