Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Svar til Preston: Indflydelse på Universitetet eller en rejse til nordpolen?

UNIVALG 2012, DEBAT - Kære Preston. Du opfordrer vores medstuderende til at skaffe dig en tur til nordpolen frem for at stemme til universitetsvalget. Først troede jeg, at det var en joke, men efter at have læst hele din kronik, så tror jeg faktisk, du mener det. Jeg tror også, at jeg ville foretrække en tur til nordpolen, hvis jeg kunne bytte med én enkelt stemme – men heldigvis ser de fleste det store billede, frem for sit eget spejlbillede.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke helt forstår din kritik. Du har et problem med, at studerende ikke engagerer sig tilstrækkeligt i universitetsdemokratiet, og mener at det er de aktive studerendes ansvar. Men samtidig brokker du dig over, at de aktive forsøger at diskutere politik med dem der endnu ikke har taget stilling.

Du mener, at studerende har for svært ved at se hvordan studenterpolitik påvirker deres hverdag. Det er jeg sådan set enig med dig i, men at videreføre det til, at studenterpolitik derfor ikke påvirker de studerendes hverdag, er en jævnt uvidenskabelig konklusion.

Samtidig forstår jeg ikke, at du fører en kritik af de studerende, som rent faktisk ER engagerede – i stedet for at spørge dig selv, hvorfor du ikke selv er engageret. Måske er forskellen på dig og studenterpolitikerne, at vi arbejder for bedre mulighed for udveksling for alle studerende – ikke kun dem, der laver en video til en konkurrence

Men du har en pointe. Jeg ville da ønske at alle studerende interesserede sig for studenterpolitik. Jeg ville med glæde snakke 5, 10 eller 15 minutter med hver eneste studerende før de afgav deres stemme, så det virkelig kunne ske på et oplyst grundlag.

I Students of Pharmaceutical Sciences (SOP) gør vi vores bedste – jeg har eksempelvis holdt en forelæsning for de nye studerende om vores arbejde og hvordan man kan få indflydelse på sit studie.

Indflydelsen ligger ikke kun i valgprocenten

Som aktiv i SOP har jeg arbejdet med at bevare studieservice på Pharma efter fusionen, så du ikke behøver cykle byen rundt for at kunne afmelde en eksamen eller aflevere en dispensationsansøgning. Jeg har sat fokus på didaktiske og pædagogiske kompetencer til underviserne i SUNDs nye strategi og generelt forsøgt at undgå, at de studerende på Pharma oplever forringelser som følge af fusionen.

I Studenterrådet har jeg været med til at sikre at Københavns Kommune ophævede sit byggestop for ungdomsboliger, der har eksisteret siden midt 90’erne. Jeg har været med til at få øget KU’s studiemiljøpulje med 50 %, så der er endnu flere penge som vores foreninger kan søge til aktiviteter. Jeg har været med til at få indført et minimumstimetal på 12 timer om ugen, hvilket ikke betyder meget for farmaceutstuderende, men utroligt meget for hverdagen for studerende på SAMF og HUM.

Jeg synes, det er ganske fint, at du gerne vil vinde en rejse til polarcirklen, og jeg vil faktisk gerne stemme på dig. Men jeg stemmer også til universitetsvalget. Og jeg gør begge dele, fordi det at være aktiv studerende, ikke er en kamp imod andre aktive studerende.

Så frem for at svine andres frivillige arbejde, for at du kan vinde en svedig tur til nordpolen, så synes jeg du skal sætte handling bag dine ord. Næste år håber jeg, at vi to kan gå hånd i hånd, fra bord til bord, og tale studenterpolitik med vores medstuderende – fordi stemmeprocenten stadig er alt for lav.

Vi kan ikke udlodde rejser til nordpolen, men vi vil gerne informere om det arbejde vi laver, hvis I giver et ’Like’ til SOP (facebook.com/stud.pharm) og Studenterrådet (facebook.com/studenterraadet).

Godt valg og held og lykke med konkurrencen!

Seneste