Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Sympati for blokaderne i bestyrelsen

DIALOG - Flere bestyrelsesmedlemmer udtrykte i dag sympati med de studerendes aktioner, og rektor lægger nu op til et samarbejde for at vende den negative udvikling

OPDATERET

Da rektor Ralf Hemmingsen i dag mødtes med repræsentanter fra de aktuelle studenterdemonstrationer, havde han et konkret tilbud med i posen. Rektor vil opfordre til et udredningsarbejde i det næste halve år om at undersøge, hvor man skal sætte ind for at vende den negative udvikling for Biologi og Geograf og Geologi.

Det meddelte Ralf Hemmingsen på dagens bestyrelsesmøde, hvor Universitetsavisen var til stede.

Her bad repræsentant fra Studenterrådet David Salomonsen desuden rektor om at forholde sig til meldinger om kurser, der bliver lukket, og vejledere, der bliver fyret som en konsekvens af besparelserne.

»Jeg kan ikke afvise, at der er studerende, der har meldt sig til et kursus, der siden er blevet lukket. Men ingen studerende bliver taget ud af et kursus eller et uddannelsesforløb, der er i gang,« svarede Ralf Hemmingsen og understregede desuden, at det bliver sikret, at alle studerende har en vejleder.

Vigtigt med modspil og dialog

På mødet glædede bestyrelsesformand Nils Strandberg Pedersen sig over rektors velvilje til at mødes med de studerende og var desuden positiv over for studenterreaktionerne.

»Det er et sundhedstegn, at de studerende går på barrikaderne for deres uddannelse,« sagde han. Nils Strandberg Pedersen henviste også til en samtale, han havde haft med sin egen søn, der sammenlignede aktionerne med tidligere tiders studenterengagement.

»Det er vigtigt, at vi får et modspil fra studerende og medarbejdere, og at vi går i dialog med dem,« understregede bestyrelsesformanden. Han kommenterede samtidig situationen hos Biologi og Geografi og Geologi.

»Der er ingen af os, der synes, det er en lykkelig situation. Det er dybt tragisk for de ansatte, det berører,« tilføjede formanden.

peri@adm.ku.dk

Seneste