Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Sympatiprotest fra samfundsvidenskaben

PROTEST - På det samfundsvidenskabelige fakultet demonstrerende studerende i dag i sympati med de protester og blokeringer, som lige nu finder sted på KUA.

I solen uden for Center for Sundhed og Samfund har cirka 30 studerende i dag været samlet i protest mod nedskæringer – men ikke kun nedskæringer på deres egne uddannelser.

På Det Humanistiske Fakultet har der i den seneste uge været adskillige institutblokader, protester og debatter på grund af massive nedskæringer på flere fag, og i dag afholdes en fælles samlende protest på KUA. I den forbindelse demonstrerer de samfundsvidenskabelige studerende i sympati med de nedskæringsramte humanister.

»Mange studier på KUA har ned til fire timer om ugen, og stærkt afkortede semestre.« siger Sine Lund Mortensen, medlem af fagrådet på sociologi og initiativtager til demonstrationen. »Det skaber dårlige studiemiljøer og dårlige uddannelser.«

Fælles interesser

Desuden ønsker demonstranterne at henlede opmærksomhed på, at hele KU er ramt af nedskæringer, og at de studerende må stå sammen på tværs af fag og fakulteter for at vise deres utilfredshed.

»Vi støtter protesterne på KUA, fordi det er vigtigt at de studerende derfra ikke står alene,« siger Sine Lund Mortensen til Universitetsavisen. »Vi har som studerende fælles interesser, og det er vigtigt at vi også samler os mod nedskæringer generelt. Politikerne taler om uddannelse i verdensklasse, men hvor ser man det henne på KU?«

Under protesten lyder desuden opfordringer fra arrangørerne til videre deltagelse i protesterne på KUA i løbet af onsdagen.

Seneste