Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Tænketank søger tænkere

CEVEA - Centrum-venstre-tænketanken udbyder endnu en omgang lyserød skole for universitetsstuderende. Sidste år var der kun plads til lidt over hver fjerde ansøger.

Det er ikke helt let at svare på, hvad det vil sige at være en god meningsdanner. Er det den person, der bedst kan agitere for sine synspunkter og overbevise omverdenen? Eller er en god meningsdanner et menneske med en høj moral og meninger, der kan gøre samfundet bedre og fornuftigere?

Tænketanken Cevea tager det sidste for givet – kurset retter sig specifikt til ‘unge idealister’ – og fokuserer fagligt på det førstnævnte.

Programmet lokker med viden om samfundet og muligheden for at mestre de værktøjer, der gør det muligt at kontrollere den offentlige mening og give den et twist – bare ikke på spindoktor-måden, forstås.

Med hvisken i øret fra Hanne Vibeke og Mogens

»Der er brug for unge, der kan forholde sig kritisk til det samfund, de lever i, og være med til at forandre det. Samfundsdebatten har siden 80’erne været præget af tørre teknokrater og kyniske spindoktorer, og det har været svært at se forskel på højre og venstre i dansk politik. Det håber jeg, at vores nyuddannede meningsdannere kan være med til at lave om på,« skriver Ceveas uddannelsesleder, Anders Dybdal i tænketankens pressemateriale.

Meningsdannerkurset giver 10 ECTS-point, men Ceveas særlige lokkemiddel er nok muligheden for at få en kendis-mentor i den tungeste holdningsmæssige vægtklasse. Både Hanne-Vibeke Holst og socialdemokraternes store gamle mand, Mogens Lykketoft er blandt de etablerede meningsdannere, der er villige til at sidde med en studerende på skødet og tale holdninger og metoder.

LÆS: Ceveas egen hjemmeside om uddannelsen som meningsdanner.

Tænketankstropper findes på KU

Ceveas ideologiske modpol i den offentlige debat, den liberalistiske tank Cepos, tilbyder i øvrigt også uddannelser. Universitetsavisen har tidligere skrevet om tænketankenes konkurrence om at rekruttere fremtidens idékæmpere på Københavns Universitet.

Ansøgningsfrist er den 30. september. Kriterierne for optagelse er motivation, personlig erfaring og uddannelseserfaring, der hver vægter en 1/3 i bedømmelsen.

chz@adm.ku.dk

Seneste