Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

Tag til konference ved skrivebordet

STREAM - International konference på KU om nye it-undervisningsformer kan følges fra computeren i dag og i morgen, mens den finder sted

Hvis man sidder og synes, det kunne være rart med lidt morgen-kvalitetstid om fremtidens måde at lære på, så kan man snige sig til konference på nettet.

Det er Videnskabsministeriet, der er vært for arrangementet. I to dage, den 19. og 20. september, vil internationalt og lokalt kloge hoveder beskæftige sig med fremtidens undervisningsformer i universitetsverdenen. De vil drøfte, hvordan teknologi og fysiske rammer giver bedre læring.

Digitale spydspidser

Ideen er at styrke danske universiteters position. Og med konferencen kommer videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) også til at sætte en konkret handling bag sine betragtninger om, at ny brug af it kan dække de besparelser, som universiteterne måtte æde, da regeringen og Dansk Folkeparti vedtog deres økonomiske ‘genopretningsplan’ tidligere i år.

»Universiteterne skal være digitale spydspidser. Vi skal turde kaste os ud i den digitale verden – og tænke nyt og anderledes. Vi skal være kreative og tænke innovativt i forhold til udviklingen af uddannelserne og undervisningen på universiteterne,« siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen i en pressemeddelelse.

Der bliver disket op med store navne fra it-læringsmiljøet. Hovedtalere er Phillip Long, University of Queensland, Australien og Renate Fruchter, Stanford University, USA.

Følg med selv

Da det europæiske luftrum for nogle måneder siden lå indhyllet i islandsk vulkanaske, lykkedes det for forskere på KU at afvikle en hel konference per netlink.

Læringskonferencen bliver på samme måde tilgængelig – live – for dem, der ikke fik tilmeldt sig, eller som bare hellere vil konferencepjække fra deres arbejde ved skrivebordet.

Følg konferencen live her

Seneste