Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Tankeløst korstog mod SU

Et rent korstog som bygger på nogle forkerte opfattelser af hvad samfundet og universiteterne har brug for.

Sådan opfatter Forenede Studenterråd på Københavns Universitet forslaget om at afskaffe det såkaldte fjumreklip i Statens Uddannelsesstøtte som regeringens Tænketank for Fremtidens Vækst har fremsat.

»Jeg er enig i at mange studietidsforlængelser ikke er hensigtsmæssige, men jeg tror ikke på at studerende kan trues igennem en uddannelse,« siger FSR’s formand Jesper Johansen.

Efter hans mening løser det ikke noget at stille de studerende dårligere økonomisk. Tværtimod tvinger det dem til at tage mere erhvervsarbejde som kan forlænge deres studietid.

»Investér i stedet i uddannelse. Sørg for at der kommer flere undervisningstimer, minimumsstandarder for vejledning, at underviserne får pædagogiske kurser og at folk ikke tvinges til at tage arbejde der ikke er studierelevant fordi SU’en end ikke kan betale en husleje i København.

Så skal I se gennemførselstiderne rasle ned, og så får vi ram på de studietidsforlængelser som det er værd at få ram på«, lyder hans råd til regering og universitetsadministratorer.

Seneste