Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Tilfredshed med passende fremgang på Teologi

OPTAG 2010 - Teologis studieleder noterer med tilfredshed en passende mængde ansøgere til et studieområde med lange historiske rødder, og glæder sig til at møde de nye studenter fra 1. september

Antallet af ansøgere i år til Det Teologiske Fakultet (Teologi) er næsten det samme til kvote 1 som sidste år, mens der samlet set er lidt flere ansøgere i år end sidste år, når alle typer af ansøgere regnes med. Sådan er situationen, når ansøgertallene gøres endeligt op.

Se ansøgertallene for Teologi her

Helt præcist er antallet af ansøgere i alt vokset med 15,1 procent – fra 139 til 160 ansøgere, fra 2009 til 2010, mens antallet af ansøgere med Teologi som første prioritet er vokset med beskedne 2,3 procent i samme periode – fra 86 til 88 ansøgere.

Jesper Tang Nielsen, studievejleder på Teologi, er tilfreds med, at Teologi har fået en pæn stigning i antal ansøgere samlet set.

Ansøgertallet har andres bevågenhed

Ifølge ham betyder betyder ansøgertallet ikke helt så meget for et enkelt år for et fakultet som Teologi, som det kan betyde for andre fakulteter.

»Men vi har da haft opmærksomhed på det endelige ansøgertal i det sidste års tid, for det betyder alligevel noget, alene fordi der er så stor bevågenhed omkring det,« siger han og fortæller som et eksempel om et forløb i år 2008, der havde et foreløbigt lavpunkt i antallet af ansøgere.

»Derefter fik vi en ministeriel henvendelse vedrørende det lave antal, men vi forklarede, at ansøgerantallet altid har svinget fra år til år på Teologi,« siger han, der er optimistisk og med en forventning om, at i løbet af de næste nærmeste år vil antallet af ansøgere til teologi være inde i en opadgående periode.

»Nu glæder vi os bare til at møde de nye studenter,« tilføjer Jesper Tang Nielsen.

Seneste