Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Tilfredshed med rektor-forlængelse

Repræsentanterne for de ansatte og de studerende glæder sig over at Ralf Hemmingsen har fået tre ekstra år på posten

Rektor Ralf Hemmingsen kan ikke blot glæde sig over at nyde bestyrelsens opbakning på Københavns Universitet (KU).

Han er også populær hos de ansattes og de studerendes repræsentanter, der støtter, at han fortsætter som rektor i yderlige tre år.

Poul Erik Krogshave, næstformand for Hovedsamarbejdsudvalget, mener således, at bestyrelsen har foretaget en klog disposition ved at forlænge rektors kontrakt.

»Jeg tilslutter mig fuldt ud, at rektor Ralf Hemmingsen fortsætter til 2013, dermed vil også den gode konstruktive personalepolitiske udvikling, der har været på KU, kunne fortsætte,« siger han.

Luften renset

Forholdet mellem rektor og de ansatte har ellers ikke altid været lige rosenrødt.

Blandt andet udvandrede samtlige 14 medlemmer fra B-siden (medarbejderne) fra mødet i HSU den 24. september sidste år i protest mod, hvad de kaldte ledelsens magtarrogance.

Et mæglingsmøde mellem rektor og medarbejderrepræsentanterne den 30. september resulterede i at samarbejdet blev genoptaget. Ralf Hemmingsen lovede at lytte mere til repræsentanterne for medarbejderne og inddrage dem i væsentlige beslutninger på et tidligere tidspunkt fremover. Siden har der været ro.

Vanskeligt job

Ralf Hemmingsen er den første rektor, der er kommet til efter universitetsloven blev ændret i 2003. Det betyder, at han er udpeget af bestyrelsen og ikke valgt på demokratisk vis.

De studerendes to medlemmer af bestyrelsen, stud.scient.soc. Minna Højland og stud.jur. David Salomonsen, understreger, at de studerende fortsat arbejder på at få en demokratisk ledelse af universiteterne, det vil sige en demokratisk valgt rektor og bestyrelse.

»Når det er sagt, har vi været glade for Ralfs indsats, og vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med ham. Det er aldrig let at skulle drive et ‘universitet i verdensklasse’, der er finansieret som et discountuniversitet, men vi er sikre på, at Ralf også i de kommende år vil arbejde for at sikre de midler, KU har brug for at kunne udbyde undervisning og uddannelse af tilstrækkelig høj kvalitet,« skriver de to bestyrelsesmedlemmer.

De tilføjer, at de forventer, at ledelsen stadig husker, at universitetsbefolkningen alt andet lige er dem, der ved mest om hvilke behov og potentialer KU har, og derfor også i fremtiden må tages med på råd i enhver større beslutning om universitets dispositioner.

clba@adfm.ku.dk

Seneste