Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

HKH Kronprinsesse Mary uddeler legater til studerende

Kongelig belønning — HKH Kronprinsesse Mary uddelte onsdag den 3. maj The Crown Princess Mary Scholarship til de australske udvekslingsstuderende Avril Francis og Thomas Lynch.

Det har ikke haft negativ indflydelse på antallet af australske universitetsstuderende, der ansøger om udvekslingsophold i København, at HKH Kronprins Frederik ægtede HKH Kronprinsesse Mary i 2004, lad os sige det sådan.

I ville dygtiggøre jer inden for miljø- og byplanlægning og økonomi, hvor Københavns Universitet har meget at byde på.

HKH Kronprinsesse Mary til legatmodtagerne

Onsdag den 4. maj skinnede solen i den historiske lindegård, da kronprinsessen uddelte legater på 10.000 kr. til to udvekslingsstuderende fra KU’s australske samarbejdsuniversiteter. Legaterne er tænkt som en økonomisk håndsrækning til opholdet i København.

Årets legatmodtagere er Avril Jane Francis fra Griffith University og Thomas Patrick Lynch fra University of Queensland.

The Crown Princess Mary Scholarship

I 2017 blev legatet uddelt for 13. gang. Legatet er en del af Københavns Universitets bryllupsgave til kronprinsparret i 2004.

KU’s australske samarbejdsuniversiteter inviteres til at indstille en studerende, der skal på udvekslingsophold på universitetet, til legatet.

Et legatudvalg indstiller herefter to modtagere til prorektor Lykke Friis, der foretager den endelige godkendelse.

Avril Francis har en bachelorgrad i Environmental Engineering og er i gang med en Master of Urban & Environmental Planning (miljø- og byplanlægning), mens Thomas Lynch er ved at tage en bachelorgrad i økonomi.

»Da I besluttede jer for at tage på udveksling, blev I sikkert præsenteret for en lang række mulige destinationer verden over. I jeres legatansøgninger lagde I imidlertid begge stor vægt på ønsket om specifikt at studere i København. I ville dygtiggøre jer inden for miljø- og byplanlægning og økonomi, hvor Københavns Universitet har meget at byde på, og I ønskede at få større kulturel forståelse for Danmark og danskerne,« sagde kronprinsessen i sin tale til de to studerende.

Københavns Universitet modtager hvert år omkring 2.000 ansøgninger fra udvekslingsstuderende, hvoraf 1.200 tilbydes en plads. Vi sender ca. 900 studerende den anden vej.

Kilde: Nyheder.ku.dk

Seneste