Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Top-10 over 2013: Og vinderen ...

RANGLISTE - Årets mest skete begivenhed...

… er reformstormen over KU

Hvis man har haft lejlighed til at gå til (og måske endda deltage i) demonstrationer med de studerende, sådan inden for de sidste 10-12 års tid, vil man måske have tænkt, at … ja, at vreden måske var lidt postuleret, tårerne lidt krokodillede, bannerne lidt slattent viftede, blikket lidt for meget rettet mod en fremtidig karriere et eller andet moderat kritisk sted i centrum-venstre-apparatet.

Ikke hver gang, og ikke for alle, men alligevel: Det har lidt været som om de studerende mere legede at de protesterede, end egentlig var klar til at omstyrte systemet, genoprette studenterdemokratiet, rokke qasbahen, være ’68 om igen.

Uanset hvad man mener om årets politiske reformer af universitetsuddannelserne, der skal lukke huller i statskassen og gøre Danmark til et mere konkurrencedygtigt og arbejdsomt land, så synes de at have genfødt studenterbevægelsen.

Mere nedslående formuleret, er det faktisk er lykkedes politikerne at finde på noget, der er så drabeligt, at de studerende – overraskende nok i højere og højere og grad side om side med KU’s ledelse – kæmper for det, de opfatter som selve universitetets sjæl. Det er om noget dét, der er sket på KU i 2013.

chz@adm.ku.dk, nicklas.lund@adm.ku.dk

Seneste