Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Top-10 over 2013: Sølv og bronze

RANGLISTE - Vi er nu noget til de to laveste trin på podiet i Uniavisen top-10 over 2013. Anden- og tredjepladsen går til henholdsvis en genopstanden dynamisk duo (ein dynamisches Duo, på tysk) samt den mest utidige specialegave i mands minde.

3: Små blå humanister fik hvide dosmerhuer

Humaniora er universitetssektorens prygelknabe. Var man i tvivl om det, så slog Produktivitetskommisionen det fast i sin rapport, hvor det foreslås, at humanister – grundet deres åh-så-ringe vækstpotentiale – skal have mindre i SU end andre studerende.

Men samfundet behøver altså humanister, siger – i hvert fald mestendels – humanisterne selv. For eksempel til at foretage de kritiske analyser af herskende diskurser. De læser næsten lige så meget Foucault som sociologerne, nemlig. Derfor forekommer et af årets mest iøjnefaldende tiltag på Institut for Nordiske Studier og Sprog decideret sært.

Instituttet er begyndt at forære deres kandidatstuderende et lille memorandum, når de afleverer deres speciale. Desværre synes man slet og ret at have internaliseret den kritiske diskurs om humaniora. For det oser altså ikke just af faglig stolthed, men mere en bekræftelse af at ‘ja, det her er så akademiets puderum’, når afslutningen på et 5(+)-årigt universitetstudie markeres med en festlig smølf.

Og yup. Vi taler ’smølfer’ som i belgiske tegneseriefigurer, som i Gargamel, som i blåhvide væsner med begrænset verbum-forbrug. Smølf som i mådderfuggin Johnny Reimar.

2: Ralf og Lykke blev gendannet

I kølvandet på Penkowa-miseren kunne folk godt lide at snakke om, hvordan sagen mon ville præge rektor Ralf Hemmingsens eftermæle. Hans jobkontrakt var ved at udløbe. Han havde været rektor i hundrede år og en madpakke. Han gad sikkert ikke mere. Hemmingsen var ligesom på vej ud. Troede folk. But no!

Første hint om et muligt comeback var Ralf Hemmingsens afvisning af at give et par gode råd til sin eventuelle efterfølger. Andet hint – der var ikke noget andet hint, faktisk, men Uniavisen valgte alligevel kort før nytår at bringe en sladder- og rygtebaseret artikel, der konkluderede, at Hemmingsen var den mest oplagte efterfølger til sig selv. 11 andre søgte jobbet, der også inkluderer en parkeringsplads ved Frue Plads.

Men 2013’s virkelig uventede comeback kid var Ralfs sidekick fra sidste del af nullerne. Lige så abrupt som hun var blevet plukket som minister var Lykke Friis’ meteoriske genindtræden som prorektor for uddannelse. Hun gik omgående i gang med at sige ting på tysk. Og satte it-afdelingen i gang med at lave en app til de studerende.

Og maijn, hvor har gendannelsen af den dynamiske duo betydet synergi! I hvert fald har universitetet med LykkeRalf som pennefører sjældent kommunikeret så velgørende aggressivt (og ikke kun i det, der af en eller anden grund er hoforganet, Berlingske, men også på Twitter og alt muligt) som under vinterens fremdriftsdebat.

Af pladsmæssige hensyn (intet medie med respekt for sig selv laver en top-11) har vi samlet Lykke og Ralf i et punkt. Skulle vi rangordne dem, ville vi dog placere den progermanske prorektor en smule over genfødte Ralf. Bare så Hans Bonde også fik noget kønsfavorisering at skrive om i det nye år.

OG VINDEREN ER …

Seneste