Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

Top 21: #6 Peter Nedergaard

KU'S MEST OMTALTE - Peter Nedergaard, professor i statskundskab, klummeforfatter. Omtaler: 950.

»Jeg forsøger at udtale mig på baggrund af den ekspertise, jeg har,« siger Peter Nedergaard, som dog nogle gange også finder det rimeligt at gå ud i rollen som ‘public intellectual’ og udtale sig om mere generelle emner for at perspektivere en samfundsdebat.

Det sker blandt andet i de klummer, Peter Nedergaard skriver for Berlingske, i november 2014 fx et fiktivt interview med tidligere statsminister Erik Scavenius, ‘på en forholdsvis fashionabel restaurant i midten af København’. I klummen ‘fortryder’ Scavenius og svinger krabasken over De Radikale og Socialdemokraterne, som ikke forsøgte at få Flensborg eller Sydslesvig tilbage efter Anden Verdenskrig.

»Jeg prætenderer selvfølgelig ikke at vide, hvad Scavenius måtte mene efter sin død,« siger Peter Nedergaard. »Men det var en lejlighed til at reflektere over dansk udenrigspolitik.«

Peter Nedergaard forsøger at undgå blot at blive ‘en debattør blandt debattører’. »Man skal passe på ikke at blive partisan for et bestemt synspunkt,« siger han.

»Rollerne som ekspert og public intellectual skal ikke glide for langt fra hinanden.«

Seneste