Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Tre apps der hjælper på koncentrationen

FOMO — Flere undersøgelser viser, at overforbrug af smartphones gør os mere ufokuserede og stressede. Men bare rolig, vi har fundet tre apps, der kan hjælpe med at fokusere på studierne.

Du er egentlig til undervisning, men skal lige tjekke Instagram, Facebook eller om nogen har svaret på din snap. Og så mister samtidig du fokus på, hvad din underviser siger. Faktisk viser undersøgelser, at unge i alderen 15-30 år tjekker deres mobil op til 200 gange om dagen, men nu er der hjælp fra flere apps, der kan hjælpe dig til at lægge telefonen fra dig og fokusere på undervisningen.

‘Hold’ – fokusér på undervisningen

App’en ‘Hold‘ er udviklet særligt til studerende og installerer en slags ‘lås’ på mobilen, der holder øje med, om du tjekker telefonen. Hvis du holder dig fra telefonen i 20 minutter, får du et point, og når du har 15 points kan man få en kop kaffe fra 7-Eleven eller lodder til oplevelser. App’en er testet af studerende på Copenhagen Business School, og resultater fra Norge viser, at de studerende, der har brugt den, har forbedret deres karaktergennemsnit med 30 procent.
‘Hold’ fås til iOS og Android. Gratis

‘Moment’ mod mobilafhænighed

App’en ‘Moment‘ registrerer, hvor ofte du låser og åbner din skærm og viser dig et skema over, hvor lang tid du bruger telefonen hver dag. Når du har brugt din telefon for meget, vil en besked dukke op på din skærm med en påmindelse om, at du skal lægge mobilen fra dig. På den måde bliver du konfronteret med din egen mobilafhængighed og samtidig nudget til at lægge telefonen fra dig.
Bonusinfo: Kevin Holesh, der har udviklet app’en, fik selv begrænset den tid, han brugte på mobilen dagligt fra 75 minutter til 40 minutter.
‘Moment’ fås til iOS. Gratis.

‘Freedom’ – bloker distraktioner

Navnet er ikke ment ironisk, for med app’en ‘Freedom‘ kan du blokere alle apps og websites, som du bruger til overspringshandlinger (fx Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter osv.). Du vælger selv, hvor længe siderne skal blokeres, og i den tid kan du arbejde igennem. Du kan også sætte en fast blokering på i en bestemt periode hver dag, så du fx ikke tjekker Facebook kl. 10-12 på hverdage. Smart, ikke?
‘Freedom’ fås til iOS og Android. Gratis.

OBS: I løbet af den halvanden time det tog at skrive denne artikel, tjekkede jeg Instagram fem gange og Facebook-messenger to gange.

Seneste