Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Tusmørkejul - afsnit 12

SKÆGREAKTION - Det her er det gamle universitetsområde. Eller, okay, halvgamle, men det helgamle lå her også. Det er her, man går rundt om aftenen, hvis man vil forestille sig, at man er Mikkel Thøgersen fra Kongens fald og lige er blevet hældt ud af uni, fordi man ikke levede op til aktivitetskravene

Thøgersen reagerer – det lader til at være et tema i romanen – på en forbløffende og ikke ret konstruktiv måde.

»Det første han foretog sig var at lade sit Mundskæg staa. Mens den kommende Tid væltede Ulykker ind over ham, Nød, Forblindelse, Angst, lagde han sig virkelig også en ræverød Knebelsbart til, to frodige Koste, en ved hver Mundvig, der hårdnakket groede lige nedad.«

I aftes, eller nat, det står ikke klart lige nu, havde Deres udsendte lejlighed til at vandre ad stejle trapper, hen over støvede lofter, og op til den luge i hovedbygningens tagkonstruktion, hvorfra man vist betjener flagstangen, når der skal homoflag eller FN-flag eller almindelige flag eller hvad det nu skal være-flag over universitetsland.

Så gælder det om at slå til! Når der er et hul i et tag at stikke hovedet ud af i en smuk nattestemt by, så må man ikke tøve.

Gemmested for tjaldede rektorer

Gamle KU’s lofter er virkelig gode. Et par koste og nogle marokkopuder og et par tæpper, så kan hovedbygningen blive et fantastisk godt sted at bo for mindst et halvthundrede studerende. Der er bad i bygningen ved siden af; overvej det i valgkampen, studenterpolitikere. Men rygtet, et vi sætter i gang nu, siger, at skiftende rektorer har beholdt stedet for sig selv. Et refugium at sidde og chille og høre gamle 7-tommerskiver i.

I starthalvfjerdserne tilbragte en af KU’s mere tjaldede rektorer hele perioden juni-oktober på loftet, med fyrfadslys på gulvene og kippersmadder til natmad.

Nogle gange kan man blive grebet af mismod ved tanken om, at universitetet på nær en håndfuld bygninger lige her Frue Plads, rømmer det gamle København.

PS: Ja, det hedder marokkopude, rokokopude er det ord, de bruger i Zappa, men det hedder marokkopude.

Mørklagt julekalender

Universitetsavisens fotograf Lizette Kabré går på opdagelse i tusmørket og i Københavns Universitets mange krinkelkroge. Hun leder efter steder med historier. Eller steder, man får historier i hovedet af.

Lizette Kabré bringer dig en stemning hver morgen inden jul. Du kan ikke spise den. Men du kan måske se noget, du ikke har set før.

I hvert fald ikke noget, du havde forventet at se dén dag.

Eller på den måde.

Galleri

Hver dag føjer vi et nyt billede til Universitetsavisens tusmørkejulekalender. Billedgalleriet findes til højre for artiklen her – eller som link her.

chz@adm.ku.dk

Seneste