Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Tusmørkejul - afsnit 15

SENGE - Bygningen i baggrunden er tegnet af superarkitekt Lene Tranberg og hendes stab af fornemme bygningsskabere; dét i forgrunden er tegnet af ham, der tegnede Bamses hus ude i mosen

Eller også er det ikke. København har haft mange store barakkunstnere, men det er sjældent, de får den anerkendelse, deres kultur- og universitetshistoriske betydning berettiger.

Rum at sove i

Kan nogen mon huske, der var valg til borgmester i København for ikke ret mange uger siden? Ritt Bjerregaard er i rådhuset endnu, men det er meningen at byens nye overhoved, Frank Jensen, overtager en af dagene.

Ham talte Universitetsavisen med inden valget i et skamløst forsøg på – for hele universitetets skyld – at få ham til at love de mest utrolige ting, vi efterfølgende kunne tillade os at brokke os over ikke at få til læserne.

For eksempel et værelse, som en studerende uden polstrede forældre, kan betale for at bo i, selv om der ikke er tid til at arbejde mere end 15 timer ud over de 37, som studierne tager.

Men Frank ville ikke love, han kender sit game. Tre tusind spir skal det koste, måske mere, ikke mindre. Men Frank Jensen kunne til gengæld virkelig godt lide Tietgenkollegiet, der da også er forrygende pænt. Og, sagde han trøstende, der er jo mange gode studiejob at få i København.

Så det er nok barakken til dem uden forældrene ved muffen. Den ser også hyggelig ud.

Man kan også bruge den til undervisning. Smart.

Mørklagt julekalender

Universitetsavisens fotograf Lizette Kabré går på opdagelse i tusmørket og i Københavns Universitets mange krinkelkroge. Hun leder efter steder med historier. Eller steder, man får historier i hovedet af.

Lizette Kabré bringer dig en stemning hver morgen inden jul. Du kan ikke spise den. Men du kan måske se noget, du ikke har set før.

I hvert fald ikke noget, du havde forventet at se dén dag.

Eller på den måde.

Galleri

Hver dag føjer vi et nyt billede til Universitetsavisens tusmørkejulekalender. Billedgalleriet findes til højre for artiklen her – eller som link her.

chz@adm.ku.dk

Seneste