Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Tusmørkejul - afsnit 16

ALUMINIUM - Uden Hans Christian Ørsted ville vi ikke have haft lige så meget aluminium, eller det ville have været en anden, der første gang isolerede aluminium. Og vi ville have vidst mindre om elektromagnetisme

Og uden H.C. Ørsted ville vi have været nødt til at kalde de grå kasser langs Nørre Allé, som huser Kemi og Fysik for noget andet.

Det har ellers ikke altid været en fest at have til huse i disse huse. Selv om de er opkaldt efter en god mand. Her er et uhyggeligt glimt fra 2005’s arbejdspladsvurdering:

APV

Problemer
Institut for Matematiske Fag APV 2005 – Rapport

Rumtemperatur: 9 Løsning: Man kan få en bord-ventilator hvis varmen er et problem. Problemer med kulde og træk skulle gerne være i orden efter vinduerne blev ordnet vinteren 2004.

Manglende rengøring: 4 Der er sendt et brev til rengøringen.

Ensidigt gent. arb.: 1 (belastende at skrive på tavle) Løsning: Gøre brug af projektoren i stedet. Få evt. hjælp fra kollega vedr. anvendelse.

Bulede gulve

Og andre steder er gulvene i så ussel en forfatning, at fintmærkende måleustyr ikke kan stå stabilt og trygt, hvilket giver videnskabelige resultater, der er helt anderledes, end vi finder i de lande, vi normalt sammenligner os med, som har flade gulve.

For et års tid siden hang Folketingets videnskabsudvalg ud med rektor og universitetsbestyrelse et par timer i de gamle lokaler. Det var en god invitation, KU der fik stukket politikerne. Straks fandt de flere milliarder til at bygge plant for.

Mørklagt julekalender

Universitetsavisens fotograf Lizette Kabré går på opdagelse i tusmørket og i Københavns Universitets mange krinkelkroge. Hun leder efter steder med historier. Eller steder, man får historier i hovedet af.

Lizette Kabré bringer dig en stemning hver morgen inden jul. Du kan ikke spise den. Men du kan måske se noget, du ikke har set før.

I hvert fald ikke noget, du havde forventet at se dén dag.

Eller på den måde.

Galleri

Hver dag føjer vi et nyt billede til Universitetsavisens tusmørkejulekalender. Billedgalleriet findes til højre for artiklen her – eller som link her.

chz@adm.ku.dk

Seneste