Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Tusmørkejul - afsnit 2

DUNKEL JUL - Dystre parkeringspladser har deres højsæson i december

For december er den mørkeste måned. På decembers P-plads er der størst sandsynlighed for isslag eller en støvledyb iskold vandpyt med glasskår i bunden.

Og overfaldsmanden bag elskabet skutter sig forfrossent og puster i sine fingerløse vanter.

Det er en hård tid.

Det er ikke kun en hård tid

Næ, vent, det kom vist til at lyde helt urimelig strengt for både parkerede og overfaldsmænd m/k. Undskyld.

Det her er jo faktisk en fin, relativt nyanlagt p-plads med god venderadius og fast køregrundlag i en nybygget del af Nørre Campus.

Vi er på Ole Maaløes Vej. Stikvej til Tagensvej i hjertet af den naturvidenskabelige del af Københavns Universitet, hvor de nye bygninger glimter og laboratorierne snart får følgeskab af endnu flere laboratorier, spritnye og klar til brug med stinkskabe og udluftning, der virker, og alt hvad man ellers kan ønske sig, når man er trukket i den hvide kittel.

Hvis der kommer nogle flere basisbevillinger, kan der også blive råd til nogle forskere til laboratorierne. Da bliver det i sandhed jul.

Ole Maaløe (1915-1988), som har lagt navn til denne del af campus, var en mikrobiologisk pioner på Københavns Universitet. Han medvirkede til at indføre nye metoder i den biologiske forskning herhjemme, og dertil kommer, at han var en menneskevenlig verdensborger, som engagerede sig i arbejdet for verdensfreden i Pugwash konferencerne – som modtog Nobels Fredspris i 1995.

Dunkel julekalender

Universitetsavisens fotograf Lizette Kabré går på opdagelse i tusmørket og i Københavns Universitets mange krinkelkroge. Hun leder efter steder med historier. Eller steder, man får historier i hovedet af.

Lizette Kabré bringer dig en stemning hver morgen inden jul. Du kan ikke spise den. Men du kan måske se noget, du ikke har set før.

I hvert fald ikke noget, du havde forventet at se dén dag.

Eller på den måde.

Galleri

Hver dag føjer vi et nyt billede til Universitetsavisens tusmørkejulekalender. Billedgalleriet findes til højre for artiklen her – eller som link her.

Seneste